Producatorii de microprocesoare AMD si ARM au decis sa formeze o coalitie impotriva Intel, numita HSA Foundation (Fundatia pentru Arhitecturi de Sisteme Eterogene), alaturi de care vor participa la proiect si grupurile Texas Instruments, Imagination Technologies si MediaTek, noteaza Engadget.com.
Scopul HSA Foundation este de a promova o tactica diferita de cea folosita in ultimii ani de Intel, pentru a izola producatorul de micro-procesoare si a-i elimina orice sansa de a domina pietei.

In timp ce Intel lucreaza la procesoare si tehnologii tot mai puternice, organizatia HSA Foundation are o abordare ceva mai diferita - optand pentru o solutie de tipul „parallel computing”, care utilizeaza componente ceva mai putin puternice, dar care lucreaza impreuna la orice task.

Cu alte cuvinte, Intel se axeaza tot mai mult pe tehnologii de varf, implementand noi functionalitati ale procesoarelor pe care le fabrica beneficiind de rezultate in teste si utilizare superioare, insa initiativa celor de la HSA Foundation vine pentru a stopa, dar si implementa functia „parallel computing” prin care componentele producatorilor pot atinge rezultate similare sau mai bune.

Acest lucru se traduce prin utilizarea unui procesor grafic integrat disponibil pe un chip nu doar pentru jocuri sau aplicatii 3D, ci si prin utilizarea resurselor pentru alte task-uri sau aplicatii in derulare.

Dupa ce AMD a renuntat la limbajul de programare OpenCL, care permite folosirea tuturor resurselor unui chipset pentru orice task, HSA Foundation va lucra la dezvoltarea unui sistem care sa poata fi adoptat de toti partenerii fundatiei, pentru a le oferi un avantaj fata de Intel in urmatorii ani.

Foto: captura techshout.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri