Orange Romania, cel mai mare operator de telecomunicatii de pe piata locala, va investi anul acesta in dezvoltarea si modernizarea retelei o suma similara cu cea de anul trecut, respectiv 110 de milioane de euro, a declarat Madalina Suceveanu, directorul tehnic al companiei.
Compania si-a extins in ultimul an acoperirea cu servicii de internet mobil 3G de la 55% din populatie la 98% in prezent, investitiile mergand in special catre zonele rurale. De asemenea, compania a investit in imbunatatirea serviciilor de voce in aceste zone.

Dezvoltarea retelei a inceput cu regiunea Transilvaniei, aceasta fiind urmata de Moldova, Banat si zona de sud a tarii.

Din iunie anul trecut, de cand a inceput extinderea retelei, si pana in aprilie anul acesta, operatorul a modernizat 1903 statii radio din statii 2G in 3G si a schimbat mai mult 2000 de legaturi de radioreleu.

“Reteaua broadband este cea mai importanta pentru dezvoltarea de servicii. Vrem ca fiecare dintre clientii nostri sa aiba acces la servicii de calitate oriunde ar fi”, a spus Madalina Suceveanu, directorul tehnic al Orange Romania.

Ea a adaugat ca isi doreste ca reteaua sa ramana un diferentiator pentru companie.

In urma investitiilor de circa 110 milioane de euro din ultimul an, peste 1000 de localitati si circa 70-80.000 de persoane au inceput sa aiba acces la serviciile de date ale operatorului.

In prezent, 98% din populatia Romaniei poate avea acces la servicii de internet mobil Orange la viteze de 14,4 Mbps, populatia din 21 de orase la viteze de pana la 21,6Mbps, iar in cinci orase vitezele companei ajung pana la 43,2 Mbps. Cele cinci orase Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Constanta.

Extinderea acoperirii 3G de la 55% la in jur de 98% din populatia Romaniei, au dus la o crestere a traficului de date al operatorului in primul trimestru din acest an cu circa 182% fata de perioda de dinaintea inceperii programului de modernizare.

Investitiile Orange din ultimul an fac parte din programul “Conquest 2015”, prin care compania a anuntat anul trecut ca va investi in Romania in urmatorii cinci ani circa 500-600 de milioane de euro pentru modernizarea si extinderea retelei.

Modernizarea retelei Orange in cifre:
-110 milioane de euro investite
- 1903 statii de radio modernizate de la 2G la 3G
- 40 de site-uri modernizate in medie pe saptamana (aproximativ 8-10 site-uri pe zi)
- peste 2000 de legaturi de radioreleu (microunde) schimbate in timpul noptii
- 30 de minute- media de schimbare a unui site
- 45 de minute- media de schimbare a unei legaturi de releu.


Orange Romania a avut afaceri de 220 de milioane de euro si 10,08 milioane de clienti in primul trimestru din acest an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri