Galaxy S3 va fi cel mai promovat smartphone al producatorilor sud-coreeni de la Samsung de pana acum, asteptat sa totalizeze vanzari de cel putin 10 milioane de exemplare pana la sfarsitul lunii iulie, informeaza PCWorld.com.
Spre comparatie, Samsung Galaxy S2 - modelul anterior al sud-coreenilor a strans spre 3 milioane de precomenzi, iar impreuna cu prima generatie de telefoane din seria Galaxy, gigantul sud-coreean a atins un volum de vanzari ce depaseste 50 milioane de exemplare la nivel global.

Perspectiva ca Samsung Galaxy S3 sa atinga in numai doua luni 20% din volumul total de vanzari realizat de predecesorii sai reprezinta succesul de care se bucura Samsung pe piata smartphone. In prezent, Samsung este al doilea mare jucator de pe piata telefoanelor inteligente si cel mai mare rival pentru Apple, creatorul iPhone.

Se estimeaza ca Samsung ar avea deja 9 milioane de precomenzi pentru modelul Galaxy S3, insa asteapta o reactie similara din partea Apple, care in toamna acestui an va lansa urmatoarea generatie iPhone, si care va inregistra cele mai mari precomenzi de pana acum.

Desi in prezent, la capitolul performante, Galaxy S3 rivalizeaza cu modelul One X de la HTC, producatorii taiwanezi nu se bucura de acelasi succes pe care l-a inregistrat modelul S3.

De cealalta parte, Apple a vandut doar in ultimul trimestru peste 35 milioane de telefoane iPhone si circa 12 milioane de tablete iPad, totalizand venituri de 39.2 miliarde dolari, din care mai bine de 13 miliarde reprezinta profitul net al companiei. Asemenea cifre sunt cu mult peste realizarile oricarui alt competitor de pe piata, iar asta nu este deloc un lucru bun pentru competitorii sai directi ca Samsung, HTC, Nokia sau RIM.

Galaxy S3 a fost pus la vanzare in SUA in urma cu o saptamana si a fost disponibil in Europa la sfarsitul lunii mai.

Cu ce probleme se confrunta Galaxy S3

In ciuda acestor rezultate, utilizatorii Galaxy S3 s-au plans de cateva capitole la care telefonul nu exceleaza. Spre exemplu, pe forumul XDA Devolopers un client se plange de ecranul telefonului pe care il detine si la care a observat o tenta de culoare roz pe display. Tot pe acelasi forum, un alt utilizator a sesizat o problema a semnalului pe care il are terminalul mobil.

Totodata, varianta pe albastru a telefonului a trebuit sa fie amanata cu doua saptamani fata de lansarea oficiala din cauza unor probleme ale uniformitatii culorii pe carcasa. Problema tine de procesul de fabricatie al noilor dispozitive mobile care a dus la aparitia unor pete decolorate pe spatele carcasei. Compania sud-coreeana a luat in calcul amanarea lansarii pe piata a acestor telefoane mobile fapt ce a impiedicat livrarea smartphone-ului catre cumparatori.

Mai mult decat atat, unui posesor de Samsung Galaxy S3 i-a explodat telefonul in timp ce si-l incarca la automobilul personal, caz preluat si cercetat de inginerii sud-coreeni.

Samsung Galaxy S3, lansat oficial pe 4 mai, dispune de un ecran Super AMOLED de 4,8 inch cu o rezolutie de 1280 x 720px si este dotat cu un procesor quad-core de 1,4 Ghz (Exynos 4 Quad) si memorie de 1 GB RAM.

Din punct de vedere al dimensiunilor si designului, Galaxy S3 are o grosime de numai 8,6 mm si cantareste 133 de grame. Telefonul vine in doua variante de culoare pentru carcasa - alb si albastru.

Camera foto are o rezolutie de 8MP fiind descrisa de reprezentantii companiei ca "inteligenta" – avand posibilitatea de a realiza fotografii multi-shot, iar din cele 8 instantanee pe care le face, aparatul sa o selecteze pe cea mai buna. Camera video filmeaza Full HD@1080p cu 30 cadre/secunda.
Smartphone-ul vine in trei variante de stocare: 16/32/64 GB.

Galaxy S3 are un pret care porneste de la 2450 lei.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri