La numai o saptamana de la lansarea tabletei Surface de catre Microsoft, Google va prezenta in urmatoarele zile, la San Francisco, tableta Nexus dezvoltata impreuna cu grupul taiwanez Asustek (Asus), avand un pret care porneste de la 200 de dolari, noteaza Bloomberg.
Tableta Google Nexus 7 va intra asadar in concurenta directa cu tableta Kindle Fire a celor de la Amazon, in special datorita dimensiunii ecranului, dar si a caracteristicilor acesteia.

„Motorul de cautare” va prezenta cel mai probabil in cursul zilei de maine prima tableta Nexus, o lansare care va avea loc cu ocazia conferintei amuale dedicata dezvoltatorilor din domeniu - Google I/O.

Zvonurile, despre prima tableta Nexus ce va fi realizata de catre Google in colaborare cu producatorul taiwanez Asus, au aparut in urma cu cateva luni.

Tableta se va numi cel mai probabil Nexus 7 si va avea un display IPS de 7 inch cu o rezolutie de 1280 × 800 pixel, relateaza TheVerge.

Este de asteptat ca tableta sa aiba instalata cea mai noua versiune a sistemului de operare - Android 4.1 Jelly Bean. Tableta va avea cel mai probabil o camera frontala cu rezolutia de 1,2 megapixeli, o baterie cu o autonomie de aproximativ 9 ore si conectivitate NFC (Near Field Communication - n.red) - o tehnologie incorporata in tot mai multe dispozitive mobile care permite acestora sa devina un portofel electronic sau chiar bilet de calatorie.

Nexus 7 ar putea veni echipata cu un procesor quad-core Nvidia Tegra 3 cu o frecventa de 1,3 GHz si o memorie RAM de 1 GB. Tableta va fi disponibila in doua variante cu un spatiu de stocare de 8 GB, respectiv 16 GB. Pretul tabletei de 8 GB va fi de 199 dolari, iar cel pentru 16 GB de 249 dolari.

Foto: captura techshout.com



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri