Piata aparatelor de aer conditionat va creste cu 14% in 2012 fata de 2011, ajungand la valoarea de circa 15 milioane euro, conform lantului de retail electroIT Flanco.
La nivel de volum, cresterea va fi de circa 7%, pana la aproximativ 58.000 unitati. Cresterea numarului de locuinte noi, precum si schimbarea profilului cumparatorului sunt principalii factori care genereaza evolutia pozitiva a segmentului de aparate de aer conditionat, in 2012, conform companiei.

“Peste 55% din vanzarile de aparate de aer conditionat dintr-un an se inregistreaza doar in lunile iunie-iulie. Achizitia acestui tip de produse sta inca sub semnul cumparaturilor sezoniere, de necesitate. Cu toate acestea profilul cumparatorului cunoaste o usoara modificare. In 2012, clientul este mult mai atent la serviciile suplimentare de care poate beneficia post-cumparare, servicii care fac diferenta pe o piata atat de dinamica precum cea a retail-ului electroIT”, declara Catalin Marin, product management director Flanco.

Un alt criteriu de alegere al produselor il reprezinta si tehnologiile moderne de care dispun aparatele de aer conditionat de pe piata. Tehnologia inverter, filtrele Full HD, ventilatia 3D, curatarea automata a filtrelor scad cheltuielile de intretinere dar mai ales costurile de consum energetic cu pana la 50%.

In ultimele doua saptamani, vanzarile de aparate de aer condtionat in reteaua Flanco s-au triplat fata de perioada anterioara. Cel mai bine vandute produse sunt cele de capacitate de 12.000 BTU, cu preturi intre 1.200 - 1.400 lei.

Principalii concurenti ai Flanco sunt Altex, Domo, Cel.ro, ElectroFun.ro, PCFun.ro sau EvoMag.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri