Google va pune spre vanzare prototipuri ale ochelarilor futuristi ce se conecteaza la Internet pentru ca oamenii sa ii poata testa, scrie Foxnews.com.
Gigantul american va vinde device-ul, cunoscut ca Project Glass, pentru 1.500 de dolari, pentru cei ce participa la conferinta anuala a programatorilor din San Francisco. Pentru publicul larg ochelarii ar putea deveni disponibili anul viitor.

“Aceasta este o tehnologie noua si vrem sa o construim perfect”, spune co-fondatorul Google, Sergey Brin. “Vrem sa o livram in mainile pasionatilor cat mai repede posibil”.

Cu ajutorul ochelarilor, indicatii despre si catre destinatia ta iti vor aparea afisate chiar pe lentile. Poti sa vorbesti prin video chat cu prietenii, sa faci o fotografie sau chiar sa cumperi online pe masura ce te plimbi.

Tehnologia se afla in dezvoltare de mai bine de doi ani, proiectul fiind construit in laboratoarele Google X, responsabile si pentru masina ce se conduce singura.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri