Dupa ce compania RIM, producatorul telefoanelor mobile BlackBerry anunta de curand lansarea unui nou sistem de operare si a unei noi game de telefoane, canadienii se vad nevoiti sa amane lansarea acestora pentru anul 2013, dupa ce au inregistrat scaderi masive in al patrulea trimestru al anului fiscal, relateaza WSJ.com.
Mai mult decat atat, canadienii au anuntat concedierea a 5000 de angajati din totalul de circa 16.500, pentru reducerea cheltuielilor cu 350 milioane de dolari pana la sfarsitul acestui an.

Deciziile luate de RIM sunt cat se poate de corecte in conditiile in care pierderile inregistrate de companie au depasit asteptarile din ultimele trimestre, iar numarul de fabrici urmeaza sa fie redus de la 10 la numai trei.

Totodata, actiunile Research In Motion (RIM) au scazut cu 15% dupa ce producatorul telefoanelor BlackBerry a anuntat ca noua generatie de telefoane echipata cu sistemul de operare BlackBerry 10 care ar fi readus compania in atentia lumii va fi lansata abia anul viitor, dupa ce initial era programata in aceasta tomana.

Compania canadiana a raportat o scadere de 518 milioane dolari a veniturilor in ultimul trimestru, ceea ce reprezinta o diminuare cu 33% a acestora fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Consecintele acestor decizii ar putea fi benefice financiar pe termen scurt si mediu, insa exista sanse la fel de mari ca ele sa fie dezastruase pentru viitorul BlackBerry asta deoarece sistemul de operare BlackBerry 10 si-ar putea pierde orice atractie pentru cumparatori pana in anul 2013.

Ce urma sa lanseze BlackBerry

Smartphone-urile BlackBerry L-Series, cu ecran tactil, erau asemanatoare cu prototipul trimis dezvoltatorilor de aplicatii odata cu BlackBerry 10 Dev Afla iar BlackBerry N-Series, cu tastatura fizica tip QWERTY este inca pregatit pentru o lansare in primul trimestru al anului viitor.

BlackBerry L-Series ar fi trebuit sa aiba un ecran OLED cu rezolutie de 1280x768 si densitate a numarului de pixeli de 356ppi (pixel-per-inch). Calitatea ecranului ar depasi chiar si Retina Display, folosita de iPhone 4 si iPhone 4S care folosesc un ecran cu o rezolutie de 960x640px cu o densitate a numarului de pixeli de 330ppi.

Telefoanele BlackBerry N-Series ar folosi un ecran OLED patrat, cu rezolutie 720x720 si densitate a pixelilor de 330ppi. Telefoanele cu tastatura QWERTY vor fi disponibile abia in 2013, dar noile BlackBerry L-Series trebuiau sa isi faca debutul in toamna acestui an, cel mai probabil in luna septembrie.

In lunile urmatoare vor fi lansate o serie de noi telefoane bazate pe arhitectura Windows Phone 8, ce ofera optiuni de securitate la fel de atractive pentru segmentul business ca si BlackBerry, iOS 6 odata cu noul iPhone si Android 4.1 Jelly Bean pentru viitoarele dispozitive echipate cu sistemul de operare dezvoltat de Google.

Foto: captura blackberrycool.com




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri