In cursul diminetii de 3 iulie a circulat prin intermediul e-mailului un mesaj de tip phishing cu subiectul “Noul plan tarifar Cosmote UNI-Euro”. Pentru a preveni eventualele costuri suplimentare in defavoarea clientilor, Cosmote a blocat imediat numarul mentionat in mesaj pentru apelarea din retea, fiind vorba despre un numar cu suprataxa (4.34 Euro/minut).
In plus, adresa de IP de unde au fost trimise mesajele de tip phishing a fost identificata, iar compania care gazduieste adresa de IP respectiva a fost sesizata oficial, subliniaza reprezentantii Cosmote.

Operatorul telecom doreste sa isi avertizeze clientii sa nu dea curs niciunui mesaj (indiferent daca este primit pe telefonul mobil sau e-mail) ori apel, prin care sunt instiintati ca sunt castigatorii unor premii importante oferite in colaborare cu alte firme sau ca au la dispozitie oferte limitate si sa nu trimita SMS-uri sau sa sune numere de telefon necunoscute pentru a se inscrie in asa-zise campanii sau promotii organizate pe internet „in colaborare” cu Cosmote. Toate campaniile, promotiile si ofertele Cosmote sunt aduse la cunostiinta publicului prin intermediul site-ului oficial al companiei si in magazinele participante.

Istoria recenta din Romania indica atacuri de tip phishing si in numele altor companii mari precum Dacia, Orange sau Raiffeisen.

Tu ai fost victima vreunui atac phishing? Cum ai reactionat?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri