Microsoft pregateste upgrade-ul la Windows 8 pentru care utilizatorii sistemelor de operare mai vechi vor beneficia de cel mai ieftin upgrade din istoria Microsoft, la un pret de numai 40 dolari.
Upgrade-ul la Windows 8, disponibil utilizatorilor de vesiunilor Pro/Professional mai vechi - de la Windows XP la Windows 7, va fi disponibil in toamna acestui an la un pret de 39,99 dolari pentru descarcare si incepand cu 69,99 dolari pentru un DVD in cutie, potrivit informatiilor de pe blogul Microsoft.

Utilizatorii de Windows 7 vor putea face upgrade-ul la noul sistem de operare pastrand toate setarile si aplicatiile, insa versiunile mai vechi de Windows nu vor beneficia de un tratament similar.

Astfel, pentru trecerea de la Windows 7, vor putea fi pastrate setarile sistemului de operare, fisierele personale si aplicatiile. Utilizatorii Vista vor putea pastra setarile si datele, iar cei care au Windows XP, doar fisierele personale.

La instalare, Windows 8 Upgrade Assistant va verifica daca calculatorul este pregatit pentru noul sistem de operare si va afisa un raport detaliat de compatibilitate.

Preturile pentru Windows 8 sunt mai mici decat cele oferite la upgrade-ul pentru Windows 7, unde utilizatorii sistemelor XP si Vista au platit 49 dolari pentru descarcare sau 99 dolari pentru CD/DVD.



Windows 8, Windows 8 Pro si Windows 8 RT sunt versiunile de sisteme de operare pe care Microsoft le va lansa in toamna acestui an.

Windows 8 si Windows 8 Pro sunt destinate computerelor cu arhitectura x86/x64 (laptop si PC), in timp ce Windows RT este sistemul care va putea fi regasit preinstalat pe tablete cu hardware centrat in jurul platformelor ARM.Sistemul de operare tinteste catre masele de utilizatori, fiind conceput cu facilitati standard de securitate.

Windows 8 Pro ofera in plus facilitati de criptare si optiuni avansate de securizare a datelor precum si un sistem de navigare schimbat in Windows Explorer, Task Manager cat si un suport mai bun pentru mai multe monitoare.

De cealalta parte, Windows 8 RT include suita Office (Word, Excel, PowerPoint, OneNote) si aplicatii optimizate pentru ecranul tactil al tabletelor.

Versiunea completa a sistemului de operare Windows 8 va fi lansata in toamna acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri