Vanzarile de jocuri video in format traditional (pe disc) si comercializarile de console au scazut cu 29% in luna iunie, in SUA, continuand declinul pentru a saptea luna consecutiv, scrie LATimes.com.
Jucatorii din SUA au cheltuit 699,8 mil. dolari pe jocuri video, console si periferale in iunie, in scadere de la 989,5 mil. $ cu un an in urma, conform estimarilor companiei de cercetare NPD Group.

Vanzarile de console au fost cele mai lovite, inregistrand o scadere de 45%, pana la 201,3 milioane dolari. Vanzarile de software (jocuri) au scazut cu 27%, pana la 362,8 mil. dolari.

Cifrele nu fac decat sa sublinieze, inca o data, influenta puternica a jocurilor pentru tablete/smartphone-uri care micsoreaza continuu piata traditionala.

Cel mai probabil anul 2012 va aduce si in Romania o scadere importanta a pietei de jocuri video, avand in vedere problemele cu care se confrunta BestDistribution, cel mai mare distribuitor de profil din tara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri