SAP, unul dintre principalii jucatori pe piata de solutii software de business, a anuntat rezultatele financiare preliminare pentru trimestrul doi, incheiat la 30 iunie 2012, potrivit primului raport preliminar pentru aceasta perioada.Toate regiunele unde activeaza compania au inregistrat cresteri de doua cifre ale veniturilor.
Evolutia SAP se desfasoara potrivit estimarilor, raportand rezultate solide pe segmentele principale, dar si pe noile divizii de business. Evolutia puternica pe segmentul de cloud a continuat, fiind determinata de sinergia dintre SuccesFactors si SAP. De asemenea, compania si-a consolidat pozitia de lider pe segmentul de mobilitate. SAP HANA si segmentul baze de date au consemnat o evolutie trimestriala remarcabila.

“Rezultatele record inregistrate vorbesc de la sine. Am consemnat cresteri de doua cifre in toate regiunile, evolutie determinata atat de cererea pe segmentele principale ale companiei, dar si pe segmentele SAP HANA, mobile si cloud. Rezultatele raportate pe segmentul software se afla la cel mai inalt nivel preconizat pentru aceasta perioada, evolutie inregistrata intr-un mediu macroeconomic incert”, a declarat Bill McDermott, impreuna cu Jim Hagemann Snabe, Co-CEO SAP.

In Romania, in T2 2012 comparativ cu T2 2011, SAP a inregistrat pe segmentul software o crestere a veniturilor cu 28,5%, in timp ce cresterea pentru primele 6 luni din acest an pe acelasi segment raportata la perioada similara din 2011 s-a ridicat la 18,8%. „Evolutia SAP in Romania a urmat aceeasi tendinta ca la nivel global, iar companiile locale si-au indreptat atentia catre solutii software testate, care aduc beneficii dovedite si intr-un timp redus, aceasta orientare fiind determinata in special de mediu macroeconomic impredictibil care impune luarea rapida a deciziilor de business. O astfel de orientare a companiilor din Romania apreciem si in perioada urmatoare”, a declarat Valentin Tomsa, directorul general al SAP Romania.

REZULTATE FINANCIARE – Trimestrul 2 2012

Toate rezultatele pentru 2012 prezentate in acest comunicat sunt aproximative din cauza naturii preliminare a raportului financiar.

Veniturile pe segmentul software potrivit standardelor IFRS s-au ridicat la 1,06 miliarde euro (2011: 0,84 mld. euro), in crestere cu 26% (crestere de 19% calculata la curs valutar constant). Veniturile pe segmentul software si servicii software conexe conform IFRS s-au ridicat la 312 miliarde euro (2011. 2,58 mld. euro), in crestere cu 21%. Veniturile pe segmentul software si servicii software conexe exprimate non-IFRS au fost de 3,14 miliarde euro (2011: 2,59 mld. euro), in crestere cu 21% (crestere de 15% calculata la curs valutar constant). Veniturile totale potrivit standardelor IFRS s-au ridicat la 3,9 miliarde euro (2011: 3,3 mld. euro), in crestere cu 18%, in timp ce veniturile totale exprimate non-IFRS au fost de 3,92 miliarde euro (2011: 3,31 mld. euro), reprezentand o crestere de 18%, respectiv 12% calculata la curs valutar constant.

Profitul operational conform IFRS s-a ridicat la 0,92 miliarde euro (2011: 0,86 mld. euro), in crestere cu 7%. Profitul operational exprimat non-IFRS a fost de 1,17 miliarde de euro (2011: 1,02 mld. euro), in crestere cu 15% (crestere de 8% calculata la curs valutar constant). Marja operationala conform IFRS s-a situat la 23,6% (2011: 26%), in scadere cu 2,4 puncte procentuale. Marja operationala exprimata non-IFRS a fost de 30% (2011: 30,8%), respectiv 29,6% calculata la curs valutar constant, in scadere cu 0,8 puncte procentuale (in scadere cu 1,2 puncte procentuale, calculata la curs valutar constant).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri