Cei mai mari zece operatori de telecomunicatii si-au diminuat afacerile fata de 2010 cu in jur de 100 de milioane de euro, la aproximativ 3,57 miliarde de euro, insa comparativ cu 2008, primul an de criza, afacerile lor sunt mai mici cu in jur 760 de milioane de euro (17,5%), conform calculelor wall-street.ro pe baza datelor de la Ministerul de Finante.
Singurele companii care si-au majorat afacerile in 2011 fata de 2010 sunt RCS&RDS, cu aproximativ 60 de milioane de euro, si GTS Telecom, cu in jur de 2,5 milioane de euro.

Pe de alta parte, cele mai mari scaderi de business au fost la principalii trei operatori. Practic, Romtelecom si-a diminuat cifra de afaceri cu in jur de 64,1 milioane de euro, Orange cu 48,8 milioane de euro, iar Vodafone cu 21,6 milioane de euro.

Datele Romtelecom sunt din raportul OTE, grupul grec care detine compania, deoarece operatorul nu a raportat inca indicatorii financiari pe 2011 la Ministerul de Finante.

In ceea ce priveste profitabilitatea sau pierderea Romtelecom, Wall-Street, nu a preluat datele din raportul OTE fiindca cifrele din acest clasament s-ar fi schimbat semnificativ, deoarece grecii ofera informatii doar despre profitul sau pierderile operationale, nu si cele nete, asa cum sunt datele pe site-ul ministerului, iar diferentele sunt de obicei destul de mari. De exemplu, in 2010, Romtelecom raporta pe mfinante.ro o pierdere neta de 55,1 milioane de euro, in timp ce in raportul OTE pierderea operationala (EBIT) se ridica la 292,1 milioane de euro. Anul trecut, pierderea operationala a Romtelecom a fost de 299,6 milioane de euro.

Practic, datele despre profitabilitatea companiilor de telecom pe 2011 ar putea fi puternic influentate de cifrele Romtelecom.

In ceea ce priveste numarul de angajati, anul trecut pare sa fi fost unul bun pentru domeniul telecomunicatiilor, avand in vedere ca personalul primilor zece operatori a crescut cu in jur de 610 de oameni fata de 2010. Comparativ cu 2008 numarul este mai mic insa cu aproximativ 4.250 de persoane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri