Gigantul Microsoft a anuntat prima pierdere trimestriala din istorie, dupa ce valoarea contabila a companiei Aquantive detinuta de Microsoft a fost redusa cu 5 mld. euro, scrie BBC.co.uk.
Acest lucru a condus la pierderi de 492 milioane dolari in cele trei luni incheiate iunie, comparat cu un profit de 5,9 mld. dolari cu un an in urma. Compania nu a mai raportat pierdere de la data listarii la bursa in 1986.

Compania a platit in 2007 suma de 6,3 mld. dolari pentru Aquantive, companie care insa nu a adus rezultatele scontate pentru Microsoft.

Veniturile companiei au crescut in perioada mentionata cu 4% pana la 18,06 mld. $. Valoarea actiunilor companiei a crescut cu 1,6% dupa anuntarea rezultatelor.

Microsoft va lansa in octombrie noul sistem de operare Windows 8, “cel mai important redesign adus sistemului de operare din istoria companiei”, conform oficialilor Microsoft. Compania are de asemenea in plan lansarea propriei tablete, Surface.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri