Vezi mai jos cele mai importante insemnari din blogosfera economica selectate de Wall-Street.ro
"Azi a fost ziua cea mai lunga, mai lunga parca decat ultimele luni de analize si pregatiri ale intrarii eMAG intr-unul dintre cele mai importante grupuri de online din lume. Stiri ‘pe surse’, intrebari, felicitari, prieteni, parteneri, felicitari, intrebari, intrebari, intrebari… Multumesc pentru toate, tuturor celor cu care am vorbit azi sau de la care am primit mesaje la care inca nu am apucat sa raspund", scrie Radu Apostolescu pe blogul sau dupa ce Grupul sud-african Naspers a achizitionat 70% din actiunile Dante International, compania care detine site-ul de comert electronic eMAG.ro, cu afaceri de 146,6 milioane de euro in 2011.

Radu Apostolescu, unul dintre actionarii eMag, adauga: "Probabil ca am si facut o treaba buna pana acum, eu cel putin sunt mandru de ce am realizat in ultimii 11 ani. Impreuna cu toti cei de mai sus cred ca am demonstrat, dupa cum spuneam si azi intr-o declaratie, ca visul american sau ce-o fi insemnad expresia asta, poate fi trait si pe pamant romanesc. Investind foarte multa pasiune, munca si valorificand sansele care iti sunt oferite."

• Cum a fost la Yacht Week Grecia? Zilele 3 si 4, insula Hydra si drumul spre Lavrio. "Dupa ce in timpul zilei mi-am facut plinul de calamari prajiti si am admirat cladirile si restaurantele de pe insula, iar seara am admirat apusul de pe malul marii, am dat o tura noaptea si la petrecerea organizata special pentru cei din Yacht Week.", scrie Razvan Pascu pe blogul sau.

Manafu.ro scrie astazi despre importanta monitorizarii comentariilor din mediul online. "Exista un caz celebru deja al unei companii care s-a bucurat de un super-articol intr-o publicatie tiparita, insa cand a citit comentariile in versiunea online, si-a dat seama ca e in plina criza de imagine. Fosti angajati spuneau totul din casa."

• "Dupa referendum: Romania are un presedinte pe care nu-l doreste?", se intreaba Bogda Glavan pe blogul logec.ro.

Businessday.ro publica o analiza care concluzioneaza ca sistemul de pensii nu da semne de redresare – in primele 6 luni, deficitul a ajuns la 7 miliarde lei. "Deficitul sistemului de pensii a ajuns in primele 6 luni din acest an la 7 miliarde lei, suma egala cu cea inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, desi in ultimul an, numarul salariatilor a crescut cu peste 150.000, salariul mediu a crescut cu aproape 4%, iar numarul pensionarilor s-a redus cu 100.000."

Economistul Florin Citu arata pe blogul sau de ce cresterea salariilor in sectorul public sfideaza drama prin care trece economia reala. Concluzia sa? "Cresterea salariilor din sectorul public in 2012 in cazul in care sectorul privat este inca la pamant este o masura care sfideaza drama prin care trece sectorul privat – economia reala."

Cristian Dogaru are o insemnare atractiva cu titlul "De ce bat clopotele (valutare) Mitica? Plus: un’ te duci tu leule (dupa Referendum)?"
"Perceptia publicului in ultima luna a fost ca turbulentele din politica au prabusit leul. Vestea proasta este insa ca moneda nationala doar a accelerat un pic in picajul in care oricum intrase in acest an. "

Andreea Rosca explica felul in care Traian Basescu ar putea sa fie din nou presedintele sau. "Nu am fost sa votez la referendum. Nu vedeam niciun motiv pentru care sa validez setea de putete a unor baieti care copiaza si mint. Dar nici nu cred ca Traian Basescu e presedintele meu. In discursul de azi a vorbit de prapastia din societate. Ma bucur ca a facut-o. In sfarsit, avem o tema comuna. In timpul in care s-a petrecut spectacolul ultimelor saptamani, prapastia tocmai s-a adancit – o mare de ura si incrancenare sta acum intre cei care il vor spanzurat pe Basescu si cei care nu inteleg politica absurda si ingusta a celeilalte tabere."

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri