Apple a decis sa renunte la numerotarea smartphone-urilor si va urma modelul noului iPad (initial denumit iPad3) pentru simplificarea numelui - iPhone 5 devenind astfel “The new iPhone” (noul iPhone - n.red), noteaza Gizmodo.
Intrucat cea de-a cincea generatie a telefoanelor iPhone a fost de fapt iPhone 4S, compania americana va renunta complet la numerotarea gadgeturilor sale.

Din aceasta toamna, orice client care cere un iPhone 5 in magazinele Apple va fi atentionat ca denumirea corecta este doar "noul iPhone".

Aceasta strategie de marketing a Apple, imprumutata de la producatorii de automobile, are si o componenta psihologica, deoarece produsele fara cod numeric se apropie de filosofia constructorilor de masini, care pastreaza acelasi nume, adaugand cel mult anul de fabricatie.

Ultimele zvonuri referitoare la data de lansare a “noului iPhone” vizeaza o prezentare in data de 12 septembrie, urmata de inceperea comercializarii produselor din 21 septembrie, relateaza presa internationala.

Totodata, publicatiile de profil sustin ca “noul iPhone” va avea un ecran ceva mai mare decat modelele precedente de 3,9 inch, cu o rezolutie de 1136x640px si aspectul imaginii 16:9. Mai mult, GSMArena.com sustine ca “noul iPhone” va avea un design schimbat, un jack audio situat in partea de jos a smartphone-ului si un conector dock mai mic, de 19 pini.

iPad Mini, lansat impreuna cu “noul iPhone”

Lansarea iPhone nu va fi singura supriza pe care Apple o anunta, compania pregatind si o varianta mai mica a tabletei iPad.

Tableta iPad Mini ar urma sa dispuna de un ecran cu diagonala de 7,85 inch (~20 cm), comparativ cu fratiorul mai mare iPad care dispune de un ecran de 9,7 inch (24,6 cm).

Primele zvonuri despre productia acestor dispozitive au aparut pe site-ul de origine chineza NetEase, care sustine din informatii sigure ca tableta va aparea pe piata in acest an.

Nu mai putin de 6 milioane de modele “mini” vor fi lansate in al treilea trimestru din acest an si vor avea preturi cuprinse intre 249-299$, relateaza msnbc.com.

Foto: pocket-lint.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri