Evolio, brandul sub care opereaza compania Televoice condusa de Liviu Nistoran, a lansat tableta EvoTab Fun, considerata de producator a fi cea mai „plata” tableta de 7 inch disponibila in Romania.
Tableta PC EvoTab Fun este echipata cu un procesor single core BoxChip A10 si unul grafic quad-core, capabil sa ruleze filme HD, avand un consum redus de energie si o capacitate de stocare flash de 8GB.

EvoTab Fun ruleaza Android 4.0 Ice Cream Sandwich, are un ecran de 7 inch cu o rezolutie de 800x480px, o memorie ram de 1 GB DDR3 si are o camera web de 2 MP. Conectarea tabletei la serviciile de internet se poate realiza atat prin intermediul 3G cat si prin suportul Wi-Fi integrat.

Conform producatorilor, autonomia tabletei este de maximum 7 ore in utilizare obisnuita si in jur de 5 ore in rularea diferitelor aplicatii.

EvoTab Fun ofera acces la video-on-demand (video la cerere) sau aplicatii cu stiri, informatii despre vreme sau ultimele aparitii editoriale in format eBook.

Televoice va incepe de joi sa comercializeze EvoTab Fun, care incorporeaza si modul GPS, la un pret de 649 lei, care include si actualizarea hartii Romaniei in urmatorii doi ani.

"Estimez ca vom vinde pana la finele anului peste 14.000 de tablete EvoTab Fun, previziune care include si vanzarile pentru versiunea mai ieftina a tabletei, fara GPS, care va fi lansata in toamna, la un pret cu circa 100 de lei mai redus", a declarat Liviu Nistoran, presedintele Televoice.

Televoice Grup estimeaza ca va vinde in acest an aproximativ 30.000 de tablete, de la 11.000 in 2011 si circa 12.000 in prima parte a anului, a declarat presedintele companiei, Liviu Nistoran.

"In prima parte a anului, Televoice a vandut 10.000 de tablete Evotab 2 si 2.000 de tablete Neura. Pana la finele anului vom comercializa aproximativ 30.000 de tablete. La nivelul pietei, vanzarile de tablete au crescut in fiecare an, aproape exponential. Anticipez ca, in total, pe piata locala vor fi vandute 150 -160.000 de unitati in acest an", a mai adaugat CEO-ul grupului Televoice.

Pe zona de tablete, brandul Evolio detine o cota de 10% din piata. „Am pierdut cota pe segmentul tabletelor mai mari, de 9,7 inch, dar urmeaza sa lansam un nou model in acest an cu un procesor de ultima generatie in care ne punem mari sperante”, a declarat pentru wall-street.ro - Liviu Nistoran.

In business-ul grupului Televoice, tabletele reprezinta in prezent circa 50%, fiind segmentul aflat intr-o continua evolutie in detrimentul GPS-urilor. Pentru acest an, Televoice estimeaza o evolutie a business-ului la peste 5 milioane euro.

Compania Televoice este detinuta de Liviu Nistoran, fiind al treilea jucator pe piata romaneasca de tablete PC, dupa Apple si Samsung.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri