Aproape jumatate din utilizatorii americani au apelat la Internet pentru a-i ajuta in luarea unor decizii importante precum gasirea unui liceu pentru copiii lor sau a unei locuinte, potrivit rezultatelor unui sondaj prezentat miercuri.
Rezultatele arata ca Internetul joaca un rol tot mai important in viata de zi cu zi a utilizatorilor, potrivit Pew Internet and American Life Project, o organizatie non-profit care a realizat sondajul.

45% din utilizatorii Internet, sau un numar estimat de 60 milioane de americani, au declarat ca Internetul i-a ajutat in luarea decizilor importante sau in a face fata unui moment important din viata, in ultimii doi ani, comparativ cu 40% din utilizatori care au raspuns aceluiasi sondaj in 2002.

Un numar estimat de 21 milioane de americani au utilizat Internetul pentru pregatire in cariera, in timp ce 17 milioane l-au utilizat pentru a alege o scoala pentru un membru al familiei sau a cauta ajutor in cazul unor boli grave, potrivit grupului Pew.

Aproximativ 16 milioane de americani au utilizat Internetul pentru a cumpara o masina sau a efectua o investitie majora sau a lua o decizie financiara. Aproximativ 10 milioane de americani au utilizat Internetul pentru a cauta o noua locuinta; 8 milioane pentru a-si gasi o slujba si 7 milioane pentru a cauta ajutor in cazul unor boli grave.

Se pare ca broadband-ul duce tot mai mult la utilizarea Internetului in luarea unor decizii, este concluzia la care a ajuns Pew. Insa, un continut online mai bun si o publicitate mai mare facuta site-urilor Web ar putea contribui la cresterea utilizarii Internetului in luarea unor decizii importante in viata.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri