Sony, una din cele mai mari companii producatoare de electronice din lume, a inregistrat scaderi masive in primul trimestru al acestui an fiscal, relateaza Slashgear.
Profitul operational a scazut cu 77% in T1 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, iar pierderile s-au ridicat la peste 350 milioane de dolari (356 mil. $).

Vanzarile consolelor PS3 (Play Station 3 – n.red) si PSP (Play Station Portable – n.red) au fost “compensate” de performantele pe care cea mai noua consola mobila - PS Vita - le-a inregistrat. Cu toate acestea, vanzarile au scazut cu 14,5% de la an la an, reprezentand in acest moment 1,5 miliarde dolari din totalul business-ului Sony.

Divizia de Home Entertainment a Sony (TV si audio - n.red) a raportat o coborare de peste 26 procente la 3,2 miliarde dolari, cu vanzari in scadere atat in Japonia, cat si in SUA si Europa.

Un usor impuls pentru compania japoneza l-a constituit divizia Mobile, care a adus vanzari totale cumulate de 19,2 miliarde de dolari. Totodata, plata asigurarilor venita in urma inundatiilor din Thailanda si veniturile obtinute din drepturile de autor pe segmentul vanzarilor de continut video Blu-ray au ajutat intr-o mica masura compania japoneza.

Un alt punct forte pentru Sony l-au reprezentat camerele foto cu obiective interschimbabile, unde japonezii au raportat cresteri de circa 8% fata de anul trecut si vanzari de 2,5 miliarde de dolari.

Pentru Sony estimarile financiare din acest an fiscal au scazut cu circa 28%, comparativ cu previziunile din luna mai.

Japonezii se asteapta in continuare la scaderi pe diviziile si produsele “cheie”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri