Dupa ce am aflat ca Apple are o cota de piata impresionanta pe segmentul tabletelor, Android vine tare din urma pe segmentul vanzarilor de smartphone-uri unde domina clar iOS.
Peste 100 de milioane de dispozitive din totalul de 158 milioane de smartphone-uri vandute in al doilea trimestru al acestui an la nivel global au fost modelele echipate cu sistemul de operare Android, inregistrand astfel o cota de piata de peste 68%, arata datele companiei de cercetare Canalys, preluate si date publicitatii de BusinessInsider.com.

Apple, ocupantul locului secund, a vandut in T2 circa 26 milioane de unitati, totalizand 16,4% din numarul de smartphone-uri comercializate.

Celelalte sisteme de operare nu s-au situat deloc mai bine, BlackBerry OS fiind singurul care a depasit pragul de 5%.

Spre comparatie, la nivelul anului trecut, Android inregistra 47,6% din numarul total de unitati smart vandute, in timp ce Apple detinea o cota de 18,9%.

Unul din principalii factori care au sustinut cresterea sistemului de operare Android l-a reprezentat piata din China. In aceasta regiune, vanzarile de smartphone-uri s-au triplat (crestere de 200%) in ultimii ani, iar peste 80% din telefoanele vandute in China trimestrul trecut rulau pe Android.



Foto: captura androidtablets.net
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri