Sharp, unul din cei mai importanti producatori de electronice de origine japoneza, va incepe livrarea ecranelor pentru cea de-a sasea generatie a smartphone-urilor Apple din aceasta luna, confirmand in acest fel apropierea iminenta a lansarii “noului iPhone”, noteaza CNET.
Intr-o conferinta de presa la Tokyo, reprezentantii Sharp au declarat ca ecranele pentru noul iPhone vor fi livrate in aceasta luna.

Compania japoneza nu a oferit insa niciun alt detaliu legat de dimensiunea sau tipul acestora.

In ciuda acestui lucru, numeroase surse au confirmat ca dimensiunea ecranului integrat in noul iPhone, va fi mai mare - de la 3,5 inch la 3,9 inch.

Ecranele produse de Sharp pentru noul iPhone ar putea folosi tehnologia IGZO, devoltata in Japonia, ce ofera un consum de energie mai redus, alaturi de o transparenta a pixelilor mai mare.

Pentru Sharp insa, proiectarea si realizarea ecranelor la noul iPhone ar putea reprezenta o revenire pentru business-ul companiei japoneze, grav afectata de vanzarile scazute pe segmentul televizoarelor LCD, principalul pol de activitate.

Sharp a anuntat o pierdere anuala record de 4,67 de miliarde dolari in 2011, motivul principal fiind scaderea preturilor si a vanzarilor la televizoarele LCD.

In primele trei luni ale anului fiscal curent, producatorul japonez de electronice a raportat pierderi de 1,2 miliarde dolari, dupa ce anul trecut a inregistrat un profit de 45 milioane dolari.

Atat cererea pentru televizoare Sharp cat si pentru panouri solare raman la un nivel scazut.

Totodata, compania japoneaza intentioneaza sa disponibilizeze circa 5.000 angajati.

Foto: captura johnsiphone.com

Afla de ce Sharp concediaza peste 5.000 angajati

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri