Nokia vrea sa prezinte in luna septembrie urmatoarea generatie de smartphone-uri a companiei, bazate pe sistemul de operare Windows Phone 8 pregatit de Microsoft, care ar putea fi disponibile pe piata inainte de sezonul cumparaturilor de iarna, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei, citata de Mediafax.
Compania finlandeza intentioneaza sa prezinte noile modele inainte de lansarea viitorului model iPhone produs de Apple, care va avea loc cel mai probabil pe 12 septembrie.

Piata smartphone-urilor este dominata de Apple iPhone si de companiile care produc telefoane cu sistem de operare Google Android, in frunte cu Samsung Electronics.

Nokia incearca sa vina din urma cu modele bazate pe sistemele de operare dezvoltate de Microsoft pentru telefoane mobile. Compania a lansat in acest an gama de smartphone-uri premium Lumia, cu sistem de operare Windows Phone 7.

Microsoft pregateste pentru aceasta toamna lansarea platformei Windows 8, prin care cauta sa vanda o experienta cat mai omogena de utilizare de la PC-uri clasice la laptop-uri ultraportabile si tablete.

Nokia mizeaza in principal pe campania masiva de advertising derulata de Microsoft pentru Windows 8, sperand ca efortul de marketing al gigantului american va face mai populare smartphone-urile din gama Lumia.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii Nokia au refuzat sa comenteze cu privire la data lansarii viitoarelor modele bazate pe Windows Phone.

Compania a pierdut peste 90% din valoarea de piata in ultimii 5 ani, dupa lansarea iPhone in 2007. Nokia este in pierdere de cinci trimestre consecutive, iar cele trei mari agentii de rating au retrogradat compania in categoria investitiilor cu caracter speculativ.

Desi vanzarile Lumia sunt mult mai mici decat ale competitorilor, in special ale liderilor de piata Apple si Samsung, livrarile au depasit estimarile analistilor. Nokia a vandut in trimestrul al doilea 4 milioane de telefoane Lumia, depasind estimarile analistilor, care indicau un volum de 3,8 milioane de unitati.

Actiunile companiei, aflate la minimul ultimilor 18 ani inaintea raportului pentru trimestrul al doilea, au revenit cu 43% dupa publicarea datelor.

Evolutia pietei este inca in favoarea Nokia. Estimata la 219,1 miliarde de dolari anul trecut, piata telefoanelor "inteligente" nu da semne de oboseala, in pofida incetinirii cresterii economice la nivel mondial si crizei din Europa. Strategy Analytics estimeaza ca volumul vanzarilor de smartphone-uri a crescut cu 32% in trimestrul al doilea, la 146 milioane de unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri