Apple construieste noi facilitati langa centrul de date din Carolina de Nord, SUA, jurnalistii de la Wired.com reusind sa capteze cateva imagini cu noile constructii (incipiente) ale gigantului american.
In fotografiile luate luni cu ajutorul avionului iSpy se pot vedea muncitorii plasand fundatiile unui nou centru adiacent, intr-un mediu impadurit, la nord vest de centrul de date al companiei.

Apple este unul dintre gigantii IT care incearca sa construiasca facilitati informatice in efortul de a eficientiza procesele companiei, inclusiv la nivel de bani cat si energie consumata. In multe feluri, proiectul Apple denumit Maiden (fecioara – n.r.) este un model pentru centrele de date.

Desi compania a promovat data centerul ca fiind unul extrem de ecologic, compania s-a lovit de proteste din partea Greenpeace intrucat institutia sustine ca gigantul american abuzeaza in continuare de energie pe baza de carbuni si nucleara.

Apple ar putea construi in noua locatie un nou centru de date “tactic”. Nimeni nu stie in prezent ce scopuri va avea acesta insa este posibil ca acesta sa fie locul unde partenerii Apple sa poata veni si sa profite de tehnologia companiei americane fara a fi expusi la secretele pe care acestia le dezvolta in spatele usilor inchise in data centerul propriu zis.

Sursa foto: Wired.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri