In ciuda faptului ca este cea mai valoroasa companie din lume, Apple a stat in general in afara zonei social media. Mai multe raporturi din piata sugereaza ca gigantul american urmareste totusi sa intre in aceasta arena printr-o potentiala achizitie a The Fancy, un site similar cu Pinterest, scrie Technocrati.com.
The Fancy este un site de comert cu oameni de renume in spate, printre care si cofondatorii Twitter si Facebook.

Scopul Apple ar fi sa se foloseasca de cei circa 400 de milioane de utilizatori inregistrati iTunes si sa-i transforme pe acestia in cumparatori online intr-un site Apple. E-commerce-ul explodeaza si, fara indoiala, Apple vrea o felie din aceasta industrie.

Desi The Fancy este mult mai mic decat rivalul Pinterest, care in mod similar permite utilizatorilor sa faca o lista de lucruri pe care le considera interesante, start-up-ul cu 20 de angajati cu sediul in New York este cu cativa pasi in fata Pinterest in ceea ce priveste convertirea utilizatorilor in cumparatori. The Fancy retine 10% din achizitie si, spre deosebire de Pinterest, vanzarile prin site merg foarte bine.

CEO-ul Apple Tim Cook s-a intalnit cu CEO-ul The Fancy la o conferinta in Silicon Valley si seful Apple este membru al The Fancy, site evaluat la circa 100 de milioane de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri