Producatorul finlandez de terminale mobile Nokia a cazut de acord sa vanda unitatea de instrumente pentru aplicatii Qt catre compatriotii de la Digia, pe masura ce candva liderul pietei abandoneaza eforturile de a crea software-uri in-house, scrie Businessweek.com.
Nokia a cumparat tehnologia Qt in 2008 pentru a oferi dezvoltatorilor instrumentele necesre pentru a scrie aplicatii pentru Symbian si device-uri MeeGo – doua sisteme de operare la care Nokia a renuntat in favoarea Windows Phone.

Circa 125 de angajati vor fi mutati la Digia ca parte a deal-ului, conform producatorului de software finlandez. Nu au fost oferite informatii suplimentare privind tranzactia.

Vanzarea unitatii subliniaza inca o data dependenta in crestere a Nokia de catre Microsoft. “Avand in vedere ca smartphone-urile Nokia se bazeaza din ce in ce mai mult pe aplicatii Windows, care cresc rapid in numar, Qt nu mai avea niciun rol de jucat in eforturile finlandezilor”, spune Janardan Menon, analist la Liberum Capital din Londra. “Nokia se grabeste sa isi restructureze activitatile, sa isi creasca marja de profit si sa economiseasca cat mai mult”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri