ComputerGames.ro, una din cele mai mari platforme dedicata pasionatilor de jocuri din Romania, mizeaza in acest an pe o evolutie pozitiva a business-ului, in special datorita titlurilor anuntate pentru a doua parte a anului.
ComputerGames.ro, prin ComputerGames Shop, a inregistrat cresteri importante cuprinse intre 30-40% de la an la an, declarandu-se foarte increzatori ca si in viitor vor mentine acest avans.

Cea de-a doua parte a anului va concide cu o serie de lansari pe piata de gaming, unde cele mai mari studiouri de jocuri din lume anunta nume titluri noi, ComputerGames.ro fiind unul din principalii distribuitori de pe piata locala.

Silviu Stroie (foto), directorul general al platformei online ComputerGames.ro, mizeaza in acest an pe o crestere de 60% a afacerilor – de la 2 milioane lei in 2011 la 3,2 milioane lei pe fondul lansarii mai multor jocuri asteptate de catre gamerii din Romania.

„Mizez pe o crestere a business-ului de peste 60% in 2012, iar Counter-Strike: Global Offensive, cel mai asteptat joc de la Valve Software, o sa isi puna cu siguranta amprenta asupra cifrei de afaceri pe care o vom inregistra in acest an. Totodata, nu trebuie sa uitam ca noi am fost singurul magazin online din Romania care a vandut si inca vinde Diablo III in format digital, Guild Wars2, FIFA 12 si multe altele”, a declarat pentru wall-street.ro – Silviu Stroie.

Counter-Strike 1.6 ramane cel mai vandut joc al ComputerGames.ro pana in prezent cu peste 25.000 copii vandute, urmat indeaproape de Counter-Strike Source (18.000 unitati) si FIFA 12 (14.000 unitati).

„Pana la data de 1 iunie, Counter-Strike 1.6 a ramas cel mai bine vandut joc. Totusi, incepand cu acest an, cred ca vom vedea o schimbare in clasament – Counter-Strike: Global Offensive ii va lua locul”, a precizat managerul roman.

Cele mai promitatoare titluri din acest an

O data cu sfarsitul lui august, vor urma cateva lansari importante in industria de gaming, aminteste Catalin Stroie.

„FIFA 13 (27 septembrie 2012) este capul de afis al simulatoarelor sportive din aceasta toamna. Seria FIFA se vinde foarte bine in fiecare an. Speram sa avem vanzari la fel de bune ca si la FIFA 12, adica undeva la peste 6.000 de bucati, Guild Wars 2 (28 august 2012), World of Warcraft: Mists of Pandaria (25 septembrie 2012) – unde asteaptam vanzari de peste 8.000 de bucati”

Todotata, Medal of Honor: Warfighter (23 octombrie 2012) – este considerat de managerul ComputerGames.ro drept un joc exceptional, care se vinde foarte bine in Romania, de la care vanzarile pot atinge un nivel de cateva mii de bucati, dar si Call of Duty Black Ops 2 (13 noiembrie 2012) – cel mai vandut joc din lume, care probabil va bate din nou recordul de anul trecut, de peste 6 milioane exemplare vandute.

Trebuie sa citesti si Pirateria face legea: Sunt praguri psihologice pentru care gamerii nu vor sa treaca

Mari asteptari pentru Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike:Global Offensive, care urmeaza sa fie lansat pe 21 august, este totodata si cel mai asteptat shooter al finalului de an, fiind unul din jocurile in care managerul ComputerGames.ro isi pune mari sperante.

„Estimam aproximativ 50.000 de licente precomandate. In Romania, exista peste 400.000 de jucatori de Counter-Strike, iar cu cat ii vom convinge mai repede sa treaca la noua versiune a jocului, cu atat mai multe vanzari vom avea. In plus, incepand cu 2013, in toate competitiile organizate de noi vom folosi CS: GO in loc de CS 1.6”, a precizat acesta.

Potrivit estimarilor directorului general ComputerGames, Valve Software, producatorul CS:GO ar putea vinde peste 3 milioane de exemplare pana la finalul anului.

„Conteaza foarte mult daca noul joc va fi adoptat de marile evenimente internationale. Daca acest lucru se va intampla, probabil vom avea de-a face cu cel mai vandut joc din istoria seriei Counter-Strike”, explica Stroie.

Tranzitia de la CS 1.6 la CS: GO va dura intre 12-18 luni, a mai precizat acesta: „Jocul va fi privit la inceput cu putina reticenta, tranzitia de la CS 1.6 la CS: GO probabil va dura 12-18 luni. Cel mai probabil spre sfarsitul anului va exista o trecere masiva la CS: GO, odata cu introducerea jocului in marile evenimente internationale”.

Computer Games este singura companie care distribuie jocuri exclusiv in format digital, comercializand produse in 18 tari, in Romania o mare parte dintre vanzari realizandu-se prin SMS, modalitate de plata implementata din anul 2006.

In prezent, ComputerGames are peste 30 de angajati si colaboratori, iar in perioada imediat urmatoare planuieste sa mareasca echipa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri