Te mandresti ca poti face mai multe lucruri simultan, eficient? Ar trebui sa te privesti mai obiectiv intrucat este foarte posibil ca, de fapt, sa nu reusesti acest lucru ci, de fapt, mai mult sa te obosesti si frustrezi.
In ciuda numeroaselor aplicatii si gadget-uri care te ajuta sa treci cu bine de zilele aglomerate, studiile psihologice arata ca doar 2% dintre oameni pot face eficient multitasking. Restul de 98% isi pierd de fapt, in timp, din productivitate, fara ca macar sa realizeze acest lucru.

Infograficul detaliaza cat de des confundam multitasking-ul cu distragerea atentiei. De exemplu, angajatii care folosesc un computer pentru desfasurarea muncii sunt distrasi, in medie, o data la 10,5 minute. Studentii care isi aduc laptop-urile in amfiteatre pierd de asemenea foarte mult din productivitate intrucat 62% din paginile Web deschise nu au legatura cu invatatul. Ce parere aveti de cei 62% dintre oameni care se uita la mail-uri in timpul unei intalniri?

A te axa pe mai mult de o singura activitate reduce productivitatea cu 40% si iti scade IQ-ul cu 10 puncte, conform unui studiu citat de Harvard Business Review. De aici si pericolele multitasking-ului in timp ce te afli la volan.

Tu crezi ca te afli in elita de 2%? Cum ti se pare infograficul si informatiile cuprinse in el? wall-street.ro te incurajeaza sa comentezi.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri