Sony acuza dezvoltatorii de jocuri video pentru vanzarile slabe inregistrate de consola portabila PlayStation Vita, sustine un executiv al companiei japoneze citat de IBTimes.com.
Oficialul Sony sustine ca numarul redus de titluri de jocuri compatibile cu PS Vita a coincis cu o vanzare sub asteptari a consolei la nivel mondial.

“Ne confruntam cu o perioada extrem de dificila. Vom continua sa discutam cu dezvoltatorii si publisherii de jocuri video si le vom arata de ce PS Vita poate constitui o experienta diferita in gaming. Ne asteptam ca jocul Assasin’s Creed sa dovedeasca acest lucru”, a declarat Shuhei Yoshida, presedintele Sony Computer Entertainment.

Desi compania japoneza nu a furmizat date exacte legate de comercializarea Vita, Sony anunta la finalul saptamanii trecute ca portabilul “s-a vandut acceptabil”.

Rezultate mult sub asteptari

Chiar si asa, Sony a inregistrat scaderi masive in primul trimestru al acestui an fiscal. Profitul operational a scazut cu 77% in T1 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, iar pierderile s-au ridicat la peste 350 milioane de dolari (356 mil. $).

Vanzarile consolelor PS3 (Play Station 3 – n.red) si PSP (Play Station Portable – n.red) au fost “compensate” de performantele pe care cea mai noua consola mobila - PS Vita - le-a inregistrat. Cu toate acestea, vanzarile au scazut cu 14,5% de la an la an, reprezentand in acest moment 1,5 miliarde dolari din totalul business-ului Sony.

Pentru Sony estimarile financiare din acest an fiscal au scazut cu circa 28%, comparativ cu previziunile din luna mai.

Japonezii se asteapta in continuare la scaderi pe diviziile si produsele “cheie”.

Consola portabila de jocuri PlayStation Vita a fost prezentata pentru prima data la E3 din 2011 de la Los Angeles.

Pretul jocurilor pentru consola de gaming variaza intre 29 si 60 euro.

Consola PS Vita este disponibila pe plan local la un pret de 1150 lei pentru versiunea Wi-Fi si la 1450 lei pentru modelul care dispune de 3G si conexiune Wi-Fi.

Vita dispune de un ecran tactil frontal tip OLED de 5 inch, cu o rezoltuie de 960x544px, un touchpad integrat in carcasa, doua stick-uri analogice, senzori de miscare si doua camere video - una frontala (320x240px - QVGA) si una situata in spatele consolei de 5 megapixeli, care poate face capturi video High Definition.

Gadgetul vine echipat cu un procesor A9 pe 4 nuclee, conexiune Wi-Fi 802.11 b/g/n, posibilitatea de conectivitatea in reteaua de telefonie mobila (exclusiv pentru modelul 3G/Wi-Fi) si dispune de o baterie Lithiu-Ion de 2210 mAh. Durata de viata a bateriei tine foarte mult de modul de utilizare a acesteia. Astfel, in conditii de gaming poate tine pana la 4 ore, iar pentru navigare pe internet sau alte activitati pana la 8 ore.

Pe langa jocuri, consola poate rula, poze (.jpg), fisiere audio (.mp3), dar si formate video cu rezolutii Full HD.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri