Numarul de licitatii cu statul si valoarea lor au scazut fata de anul trecut in domeniul telecom, o singura companie reusind sa depaseasca pana la data de 13 august pragul de 100.000 de euro, valoare a contractelor cu institutii ale statului roman, conform datelor compilate de wall-street.ro si preluate de pe e-licitatii.ro.
Anul trecut, Romtelecom reusea “dintr-un foc” un contract de 180.000 de euro care depasea, numai el, valoarea tuturor contractelor generate in primele opt luni ale anului.

Pana pe 13 august, Romtelecom a incheiat 59 de contracte totalizand circa 590.890 de lei (134.000 euro) cu statul roman. Valoarea medie a licitatiilor castigate este de 2.200 de euro. Statul roman detine 46% din actiunile Romtelecom, compania fiind controlata de grecii de la OTE care detin si Cosmote. Aceasta din urma nu are inregistrat niciun contract cu statul pe e-licitatii.ro.

Orange, cel mai mare operator mobil din tara, se situeaza pe locul doi in ceea ce priveste contractele cu statul in primele opt luni ale anului, dar la mare distanta de Romtelecom. Valoarea contractelor Orange este de 24.100 euro.

Vodafone ocupa locul trei, cu contracte in valoare de 17.700 de euro in timp ce UPC a generat circa 10.570 de euro din licitatii castigate cu statul roman. RCS&RDS a castigat 44 de licitatii dar de valoare redusa, astfel incat compania a generat doar circa 7.330 de euro din contracte cu statul.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri