Dell, Samsung Electronics, Lenovo si Asustek Computer vor livra dispozitive mobile care vor folosi noul sistem de operare Windows RT al Microsoft, creat pentru tehnologia ARM, destinata smartphone-urilor si tabletelor, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Microsoft a facut in premiera acest anunt dupa ce Toshiba a anulat planurile de a fabrica aparatele din cauza intarzierilor intampinate in obtinerea componentelor.

Toshiba, care intentiona sa foloseasca procesoare fabricate de Texas Instruments, nu a mentionat componentele pe care nu le-a putut obtine.

Microsoft vrea sa erodeze dominanta Apple pe piata telefoanelor mobile si a tabletelor si va lansa noile platforme Windows in octombrie, versiunea RT (abreviere de la Runtime - n.r.) fiind bazata pe tehnologia ARM destinata cipurilor folosite si la iPad-uri si iPhone-uri.

Toshiba a anuntat ca se va concentra pe aparate care folosesc Windows 8, care opereaza cu tehnologie x86 utilizata de Intel si Advanced Micro Devices la cipurile pentru computerele desktop si notebook.

Microsoft a precizat ca sistemul de operare RT va fi comercializat inclus in aparate si nu separat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri