Electronic Arts (EA), una dintre cele mai mari si mai vechi companii producatoare de jocuri din lume, isi cauta cumparator dupa ce actiunile grupului au scazut cu circa 40% in acest an, iar perspectivele pentru viitor nu sunt deloc pozitive, scrie New York Post.
Cunoscuti pentru seriile de jocuri The Sims, Medal of Honor sau Need For Speed, Electronic Arts se afla in negocieri cu KKR si Providence Equity Partners pentru o posibila tranzactie, insa compania vrea sa incheie un posibil “deal” cu 20 dolari/actiune, comparativ cu 13 dolari cu cat se tranzactioneaza in prezent.

Providence detine, de asemenea, Bethesda, o companie de jocuri independenta care anul trecut a lansat unul din cele mai apreciate jocuri din ultimii ani – The Elder Scrolls V:Skyrim, dar si seria cunoscuta Fallout.

Oficialii Electronic Arts au spus ca nu comenteaza aceste "zvonuri si speculatii".

Vanzarile de jocuri din SUA au scazut cu 20% in luna iulie, totalizand circa 550 milioane dolari, in scadere cu 20% fata de anul trecut cand se ridicau la peste 680 milioane de dolari.

Una din “salvarile” producatorului de jocuri este platforma digitala “SimCity Social”, un joc dezvoltat de EA special pentru a fi jucat pe Facebook, care a crescut veniturile companiei la 324 milioane dolari in primul trimestru, fata de 209 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

EA mizeaza in acelasi timp si pe lansarile din aceasta toamna, “capul de afis” fiind urmatorul Need For Speed, denumit “MostWanted”, programat sa apara pe 30 octombrie.

Electronic Arts este unul din cei mai vechi producatori de jocuri video din lume cu titluri si serii ale unor nume care se joaca si in prezent. Cu o vechime de 30 de ani, EA are in portofoliul sau celebra serie de intreceri auto Need For Speed, dar si titlurile The Sims sau Medal Of Honor sau Battlefield – care impreuna au strans zeci de milioane de unitati vandute la nivel mondial.

Principalii concurenti ai Electronic Arts sunt Activision Blizzard, Ubisoft sau Rockstar Games.

Captura foto: bettor.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri