Prezent la editia din acest an a ESWC, unul din cele mai importante si de amploare evenimente dedicate pasionatilor de jocuri pe calculator, a fost si Ovidiu Pastrascu (“OvvY”), campionul Romaniei la jocul sportiv FIFA care nu a vrut sa piarda ocazia de a ne reprezenta si la Paris, intr-un turneu dotat cu premii de zeci de mii de euro.
Finala nationala pentru Cupa Mondiala a Sportului Electronic din acest an (ESWC 2012), desfasurata intre 25 si 26 august la Constanta a strans laolalta pasionati ai jocurilor de FIFA, StarCraft 2 si Counter-Strike.

OvvY (foto), un tanar in varsta de 23 de ani, a descoperit pasiunea pentru FIFA o data cu aparitia FIFA 99, pentru ca din 2005 sa intre si in competitiile internationale la aceasta “disciplina”.

“Am fost jucator profesionist de fotbal legitimat ca junior la Universitatea Craiova, apoi la tineret si in lotul mare al echipei cand, prin diferite cantonamente, ajunsesem sa joc cu colegii FIFA pe PlayStation sau pe PC. La un moment dat am inceput sa joc si online – mai intai cu vecinii, apoi in retea si mai departe in diferite competitii nationale si internationale”.

Evolutia competitiilor sportive

Un mare avantaj este ca de anul acesta, FIFA a devenit acelasi atat pentru console cat si pentru PC, iar pentru OvvY acest lucru constituie si o prezenta mai mare in randul competitiilor la acest joc.

“Sunt mult mai multe turnee la care pot sa merg, atat la nivel national cat si international si, implicit, a crescut si numarul de premii care sunt puse la bataie avand acum posibilitatea sa joc acelasi titlu si pe PC si pe PS3 sau Xbox”, sustine campionul Romaniei la FIFA.

Planuieste sa lucreze in IT

Absolvent a doua facultati cu profile diferite si actualmente masterand, OvvY vede dupa terminarea studiilor o posibilitate de a lucra si in domeniul IT.

“Am terminat doua facultati – relatii publice si facultatea de informatica din Craiova - si mai studiez la doua masterate, continuand pe aceleasi filiere. Eventual mi-as dori sa ma implic intr-o echipa din eSports, insa una din conditiile necesare este de a locui in strainatate. In Romania este foarte greu, cel putin momentan”, a precizat Ovidiu Patrascu.

Ce presupune un antrenament?

“Antrenamentul unui gamer, in special la competitia de FIFA presupune o serie de meciuri cu jucatori de top, cel putin la acelasi nivel cu tine. In cazul in care joci cu un jucator mai slab, risti si tu sa scazi nivelul de antrenament”.

Ca durata, acestea difera in functie de turneul la care urmeaza sa participe: “Depinde de numarul de turnee sau de importanta celui pentru care ma pregatesc. Deobicei la un turneu national ma antrenez in jur de 2-3 ore pe zi cu o saptamana inaintea evenimentului, iar un turneu international mai important ma antrenez chiar si 4-5 ore pe zi – dar cu doua saptamani inainte”, a declarat Ovidiu Patrascu.

Age of Empires si Need For Speed, jocurile care l-au atras la inceput

Pasionat inca de mic de jocuri, Ovidiu Patrascu isi aminteste cu placere de jocurile din urma cu cativa ani: “Age of Empires si primele jocuri ale seriei Need For Speed si-au pus o amprenta serioasa asupra pasiunilor mele, insa acum nu mai am timp pentru ele – fiind prins intre studii si competitiile de sport electronic".

Xbox, cel mai bun controller pentru jocuri

Fiind foarte multe turnee pe PlayStation , OvvY a fost nevoit sa treaca de la gamepadul Xbox la cel de PS3, insa lauda controllerul celor de la Microsoft pentru confortul si manevrabilitatea de care da dovada.

“Prima data am inceput sa joc cu tastatura. Dupa o saptamana, cand am vazut ca nu pot face fata mi-am achizitionat un gamepad de la Logitech pe care l-am butonat aproximativ trei saptamani. Dupa aceea mi-am cumparat un controller Xbox de la Microsoft care mi se pare, cel putin pana in acest moment cel mai complet, comod si eficient de pe piata”, a subliniat gamerul roman.

In prima zi a finalei ESWC 2012 Romania, de pe 25 august, a avut loc competitia de FIFA 12, iar a doua zi cea de StarCraft 2. Cei mai buni doi jucatori din fiecare concurs vor reprezenta Romania la Finala Mondiala Electronic Sports World Cup, care se va desfasura la Paris, in perioada 1-4 noiembrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri