Valoarea de piata a Samsung, unul din cei mai mari producatori de electronice din lume, a scazut cu 12 miliarde de dolari din cauza verdictului in procesul cu Apple, in urma caruia producatorul sud-coreean va trebui sa plateasca americanilor circa un miliard de dolari, relateaza IBTimes.com.
In acest fel, actiunile grupului din Coreea de Sud au scazut cu circa 7,5%, reducand valoarea de piata a companiei cu peste 12 miliarde de dolari.

Samsung, care spune ca va contesta verdictul, a fost obligata sa plateasca pe un miliard de dolari despagubiri Apple, dupa ce un juriu din California a constatat ca anumite caracteristici esentiale detinute de iPhone si iPad au fost copiate pe terminalele mobile produse de sud-coreeni.

Mai mult decat atat, Samsung risca interdictia de a vinde pe teritoriul Statelor Unite o serie de produse cheie, precum smartphone-urile de varf sau o serie de tablete lansate in decursul anului.

Actiunile Samsung, cea mai mare companie de tehnologie din lume – daca o raportam la veniturile realizate, au scazut cu circa 8%, cea mai mare scadere din ultimii patru ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri