Dupa ce a castigat procesul in fata rivalilor de la Samsung, Apple ar putea sa dea de o alta amenintare, venita de aceasta data “de acasa” si nu de peste mari si tari.
La cateva sute de kilometri distanta, pe coasta de vest a Statelor Unite, se afla sediul Amazon.com, o companie din Seattle, care ameninta din ce in ce mai mult gigantul american, scriu jurnalistii de la BusinessInsider.com.

Amazon, in prezent cel mai extins retailer online din lume, care de cateva luni a intrat si pe segmentul productiei si vanzarii de tablete, se pregateste de lansarea unor noi dispozitive mobile – un smartphone sau cel mai sigur o noua tableta Kindle - care ar urma sa fie un concurent serios pentru iPad.

Cu ani in urma, Amazon si Apple si-au mai disputat suprematia pe segmentul digital media si e-commerce.
In prezent insa, ambele companii vand muzica, filme, carti in format digital, dar si tablete si cat de curand – in cazul Amazon – un smartphone.

Dupa succesul inregistrat cu prima generatie Kindle Fire, Amazon va lansa cel mai probabil o noua generatie de terminale mobile, in care isi pune mari sperante, intr-un eveniment programat pentru 6 septembrie.

Cum Samsung este obligata acum sa plateasca daune care se ridica la peste un miliard de dolari, iar celelalte companii asteapta o miscare din partea Apple – prin lansarile programate in aceasta toamna, Amazon ar fi prima companie in masura sa se bata de la egal la egal cu gigantul american.

Ramane acum de vazut ce vor lansa cele doua mari compani in urmatoarea perioada de timp si daca Apple va considera pe Amazon a fi un concurent real. Nu se stie ce surprize ne pot rezerva cele doua companii pe viitor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri