Samsung Electronics a prezentat o tableta si un smartphone care ruleaza sistemul de operare Windows produs de Microsoft, dar si telefonul-tableta Galaxy Note 2, cu Android, "arme" neconventionale in duelul cu Apple pentru suprematie pe piata gadget-urilor premium.
IPad-ul produs de Apple domina piata tabletelor, cu o cota estimata la peste 60%, in pofida constelatiei de alternative care ruleaza sistemul de operare Google Android, de la companii precum Samsung, Asus sau Motorola, relateaza Mediafax.

Totodata, verdictul favorabil obtinut de Apple in procesul impotriva Samsung privind copierea mai multor tehnologii patentate reprezinta un semnal ca Google si producatorii de dispozitive Android trebuie sa-si regandeasca strategia, in special in privinta designului, pentru a evita noi litigii costisitoare.

Juriul federal convocat la procesul Apple - Samsung, in San Jose, California, a dispus ca grupul sud-coreean sa plateasca companiei americane daune de peste 1 miliard de dolari, considerand ca mai multe produse imita elemente brevetate de design si interfata de la iPhone si iPad.

Analistii au vazut imediat victoria Apple impotriva Samsung drept o oportunitate pentru Nokia si Microsoft, marii intarziati ai "revolutiei smartphone-urilor". Astfel, teama de litigii ar putea determina pe piata o migratie catre sistemul de operare Windows, Nokia fiind deja pozitionat ca principal partener al Microsoft.

Samsung a prezentat joi, la Berlin, in cadrul salonului de electronice de consum IFA, gama de produse propuse pietei pentru ultima parte a acestui an, potrivit WSJ.com.

Compania sud-coreeana a prezentat linia de produse ATIV, inclusiv o tableta de 10,1 inci cu Windows RT (varianta a Windows 8) si un smartphone de 4,8 inci cu Windows Phone 8. Noile produse vor fi disponibile in aceasta toamna, insa Samsung nu a precizat date exacte si nici preturi.

Dupa mai mult de doi ani de fidelitate fata de sistemul de operare Google Android, Samsung a aratat, intr-un comunicat, ca va propune tot mai multe produse bazate pe platforma Windows 8.

"Este foarte probabil ca Samsung sa caute sa-si reduca dependenta de Google, continuand sa-si consolideze gama de produse Windows", comenteaza analistul Lee Sun-tae de la NH Investment & Securities, citat de WSJ.com.

Samsung a devenit in acest an cel mai mare producator de smartphone-uri dupa vanzari, depasind Nokia si Apple. Potrivit datelor companiei de cercetare IDC, Samsung a avut in trimestrul al doilea o cota de piata de 32,6%, fata de 16,9% pentru Apple si 6,6% pentru Nokia. Segmentul tabletelor este dominat insa de Apple, cu o cota de 68,2%, in timp ce Samsung are numai 9,6% din piata.

Smartphone-ul Samsung ATIV S, cu Windows Phone 8, are ecran de 4,8 inci, procesor dual-core de 1,5 GHz, 1 GB de memorie RAM, camera de 8 megapixeli, 16-32 GB de stocare interna plus slot pentru card-uri micro SD si o baterie relativ generoasa. Tableta din aceeasi gama are ecran de 10,1 inci, procesor de 1,5 GHz si 2 GB memorie RAM.

Compania a lansat, tot la IFA Berlin, si succesorul telefonului-tableta Galaxy Note. Galaxy Note II are un ecran mai mare, de 5,5 inch, si acelasi "stilou" care permite scrisul de mana, desenatul si interfata touch de precizie. Primul model a avut un succes neasteptat.

Ecranul are rezolutie HD 720p, procesor cu patru nuclee de 1,6 GHz, camera de 8 megapixeli, stocare interna de 16-64 GB si ruleaza cea mai recenta versiune a sistemului de operare Android.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri