Galaxy Note 2, telefonul-tableta al producatorilor sud-coreeni de la Samsung a fost lansat in cadrul unui eveniment special organizat in cadrul IFA Berlin, unul din cele mai importante targuri de tehnologie din lume.

Noul Galaxy Note, cu un design inspirat de la Galaxy S3, are un ecran de 5.5 inch, un procesor quad-core Exynos de 1,6 GHz si vine echipat cu sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean, noteaza Techradar.com.


Rezolutia display-ului Super AMOLED este similara modelului precedent, de 1280 x 720px, desi diagonala ecranului este cu 0,2 inch mai mare.

Materialele folosite, dar si liniile de design sunt similare cu Galaxy S3.

Senzorul camerei foto, de 8MP este totodata similar cu cel folosit pe S3, smartphone-ul care s-a vandut in peste 10 milioane de unitati in primele doua luni de la lansare, in timp ce camera frontala a acestuia are 1,9MP.

Capacitatea memoriei RAM este de 2GB, in timp ce capacitatea bateriei se ridica la 3.100 mAh, suficient pentru a face fata utilizarii pe internet sau in diferite aplicatii fara a da batai de cap. Greutatea smartphone-ului se ridica la 180 de grame.

La capitolul diferente, Galaxy Note 2, datorita ecranului simtitor mai mare, insa dispune si de un stilou/pix digital (S Pen), mai lung decat cel folosit la Galaxy S3, cu ajutorul caruia se poate naviga mai usor prin meniul dispozitivului sau se pot concepe si edita diferite informatii pe ecran.

Culorile disponibile pentru noul model sunt Mountain White (Alb) si Titanium Gray (Gri inchis), cu posibilitatea ca in urmatoarele luni sa apara si alte culori ale smartphone-ului, ca si in cazul Galaxy S3.

Noul smartphone va fi disponibil in trei variante: de 16/32/64GB, iar pe pietele din Europa va aparea din luna octombrie. Pretul stabilit de Samsung pentru regiunea Europei va porni de la 640 de euro, scrie ITBimes.com.

Galaxy Note 2 va avea rivali pe masura, atat LG si HTC anuntand modele care vor avea ecrane de peste 5 inch si performante similare cu Galaxy Note 2.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri