Apple incearca sa obtina interdictia comercializarii in Statele Unite a smartphone-ului Samsung Galaxy S III, varful de gama al companiei sud-coreene si principalul concurent al iPhone-ului care se presupune ca va fi lansat saptamana viitoare.
Actiunile Samsung au scazut luni pe bursa de la Seul cu 1,4%, cea mai abrupta scadere din 27 august, prima sedinta de tranzactionare dupa victoria obtinuta de Apple in procesul cu rivalul sud-coreean judecat in California, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Juriul federal convocat in San Jose, California, a decis ca numeroase produse Samsung imita iPhone-ul si iPad-ul si a dispus ca Samsung sa plateasca Apple daune de 1,05 miliarde dolari. Valoarea finala a despagubirilor va fi stabilita de judecatorul care a prezidat procesul, care are ultimul cuvant si in ceea ce priveste posibile interdictii pe comercializarea a diferite produse Samsung.

Apple a cerut initial embargo pe opt smartphone-uri si o tableta Samsung, toate de generatie veche.
Intr-o noua reclamatie, Apple sustine ca Samsung a inundat piata cu "imitatii" si a adaugat Galaxy S III, varful de gama al Samsung, pe lista produselor pe care incearca sa le interzica in SUA pentru ca ar incalca brevetele pe care le detine privind diverse elemente de design si interfata.

Telefonul nu era pe piata la inceputul procesului, intentat de Apple anul trecut.

Noua reclamatie a Apple vizeaza 16 smartphone-uri, trei tablete si doua media playere Samsung.

"Probabil ca mutarea Apple nu va avea un impact imediat asupra vanzarilor, insa imaginea noilor produse are de suferit. Titlurile aparute in presa sugereaza ca Apple este un lider in inovatie, in timp ce Samsung doar copiaza", comenteaza pentru Bloomberg Ahn Seong Ho, analist la Hanwha Securities, Seul.

Samsung a anuntat sambata, intr-un comunicat, ca va lua toate masurile legale pentru a-si mentine produsele pe piata SUA. Compania sud-coreeana sustine ca Apple incearca sa limiteze optiunile aflate la dispozitia consumatorilor.

Apple si Samsung se judeca in intreaga lume in privinta drepturilor de proprietate intelectuala si brevetelor de inventie privind tehnologii, functii, design si interfata implementate in smartphone-uri si tablete.

Samsung a castigat saptamana trecuta un proces intentat de Apple la Tokyo. Anterior, un tribunal din Seul a hotarat ca cele doua companii si-au incalcat reciproc brevetele si a ordonat plata de daune si interzicerea mai multor modele Apple si Samsung in Coreea de Sud, niciunul de ultima generatie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri