German Electronics, singurul distribuitor autorizat al marcii germane Conrad Electronic in Romania, companie specializata in productia,vanzarea si distributia de produse electronice si electrocasnice, intentioneaza sa deschida in cursul anului viitor un showroom in Bucuresti, insa preturile de inchiriere a spatiilor sunt mult peste cele practicate de vecinii nostri de la vest, din Budapesta.
“Vrem ca pana la finalul anului viitor sa deschidem un showroom in Capitala, insa chiriile practicate atat pe arterele comerciale cat si in mall-uri sunt chiar si de peste trei ori mai mari in Bucuresti decat la vecinii nostri din Budapesta”, a declarat pentru wall-street.roOlimpiu Olar (foto), administratorul German Electronics.

Campania cu sediul in Oradea vizeaza un spatiu de pana in 150 mp intr-o zona periferica din Capitala, unde pretul chiriilor poate ajunge si la 30 euro/mp.

“Pe arterele mai putin frecventate dintr-o zona de periferie am gasit spatii si cu 20-30 euro/mp, in timp ce in Budapesta, o zona similara ca pozitionare, am gasit cu sume cuprinse intre 10 si 15 euro/mp”.

Reprezentantul German Electronics a luat in calcul si deschiderea unui showroom intr-un centru comercial tip mall, unde diferentele de pret sunt si de trei ori mai mari: “Intr-un mall de categorie inferioara (neperformant – n.red), pretul solicitat pe mp in Bucuresti se ridica pana la 40-50 euro/mp, in timp ce in Budapesta am intalnit oferte si cu 15 euro/mp”, a mai precizat acesta.

Distribuitorul marci germane Conrad Electronic in Romania a intalnit o situatie similara si in Oradea, intr-unul din cele mai importante centre comerciale din zona, unde pretul solicitat pentru un spatiu de vanzare se ridica si pana la 40 de euro/mp.

Un raport al companiei de consultanta Colliers, dat publicitatii de Wall-Street.ro, arata ca pe principalele artere stradale din Bucuresti, precum bulevardul Magheru, Centrul Vechi, Calea Dorobantilor sau Calea Victoriei, chiriile pentru spatiile stradale incep de la 45 euro/mp si ajung pana la 80 euro/mp.

Pentru arterele secundare insa, cum ar fi zonele Turda, Mihai Bravu sau Stefan cel Mare, chiriile spatiilor de retail oscileaza intre 20 si 35 euro/mp, acestea fiind chirii practicate pentru spatiile bine intretinute si cu acces facil, cu suprafete de circa 100 mp.

Situatia se schimba insa in cazul centrelor comerciale tip mall, unde chiriile prime (chiriile celor mai atractive spatii comerciale – n.red) pot varia intre 60-70 euro/mp si chiar depasi aceasta valoare in functie de spatiul ocupat intr-un centru comercial premium, potrivit unui raport al agentiei Jones Lang LaSalle.

Chiar si in aceste conditii, Bucurestiul ramane principala tinta pentru distribuitorii oradeni: “Capitala atrage aproape jumatate din comenziile de pe site, fiind una din cele mai importante si atractive zone din tara”, a precizat administratorul German Electronics.

Crestere de peste 800% in doi ani

Distribuitorul Conrad Electronic a inregistrat o crestere a business-ului in ultimii trei ani, de la 0,3 milioane de lei in 2009 la 2,8 milioane lei (0,6 mil. euro) in cursul anului trecut.

„In cei trei ani de cand suntem distribuitori ai produselor Conrad in Romania am inregistrat o crestere semnificativa a business-ului, reusind ca din 2009 si pana in 2011 sa inregistram o crestere de 830%.Pentru acest an ne-am propus afaceri in crestere la peste 3,3 milioane de lei (0,75 milioane euro), declara Olimpiu Olar, administratorul German Electronics SRL.

Pana la finalul anului viitor, distribuitorul German Electronics vrea sa ajunga la afaceri de peste 4,5 milioane de lei (1 milion de euro).

In prezent, circa 60% din clientii companiei sunt persoane fizice, in timp de 40% este reprezentat de firme si intreprinderi.

German Electronics a lansat si unul din cele mai mari cataloage de electronice si electrocasnice din lume, care insumeaza circa 800 de pagini si cuprinde peste 15.000 de produse.

“Editarea si productia celor 800 de pagini ale noului catalog a durat doua luni si jumatate si a fost realizata intr-o tipografie din Budapesta”, sustine Olar.

Catalogul poate fi gasit pe site-ul German Electronics, iar pretul acestuia este de 20 de lei.

German Electronics este o firma cu capital privat romanesc, cu sediul in Oradea, judetul Bihor. Din anul 2009, compania este partenerul roman al companiei germane Conrad Electronic, unul din cei mai importanti distribuitori europeni de produse electronice prin catalog si prin internet. Principala activitate a firmei German Electronics o constituie comercializarea produselor companiei Conrad pe teritoriul Romaniei, produse ce pot fi comandate prin intermediul cataloagelor si a platformei de vanzari online.

Gama de produse Conrad oferite spre vanzare prin intermediul magazinului online s-a diversificat in ultimii trei ani, iar numarul articolelor afisate pe site a crescut de la 500 la peste 17.000 si va ajunge la 25.000 pana la finalul acestui an.

Compania germana Conrad este unul din cei mai mari retaileri europeni de produse electronice, cu o cifra de afaceri anuala de peste 1,5 miliarde de euro. Fondata in Berlin in 1923, firma si-a mutat sediul central in Hirschau (regiunea Bavaria) in 1946, find prezenta prin filiale si firme partenere in 18 tari din Europa, printre care si Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri