Nokia a lansat in cadrul unui eveniment desfasurat la New York – Lumia 920 si Lumia 820, cele mai noi smartphone-uri si varfuri de gama ale producatorilor finlandezi de echipamente mobile, iar primele impresii pozitioneaza Nokia drept unul din cei mai “de temut” concurenti pentru Samsung si Apple, noteaza presa internationala.
Lumia 920 vine echipat cu cel mai nou sistem de operare al Microsoft - Windows Phone 8, dispune de un procesor Snapdragon S4 Dual-Core de 1,5 GHz, ecran de 4,5 inch cu 336 ppi (pixeli-per-inch), 32 GB memorie interna si o camera foto denumita “PureView” de 8.7MP cu lentile Carl Zeiss.

Smartphone-ul dispune si de tehnologia "floating lens", considerata a fi cel mai bun mod de stabilizare optica a imaginilor intalnit pana acum pe smartphone-uri, noteaza The Verge. Acest lucru face ca imaginile sa fie mult mai mai clare si mai luminoase fara blitz.

Ecranul Lumia 920 are integrata tehnologia Pure Motion HD + , responsabila cu afisarea unei rezolutii mult mai bune decat ceea ce oferea Lumia 900. Aceeasi tehnologie ajusteaza automat luminozitatea si culorile ecranului astfel incat si in lumina directa a soarelui utilizatorul sa distinga intr-un mod cat mai clar ce este redat pe display-ul telefonului.

Corpul noului gadget este alcatuit din policarbonat, similar celui folosit pe modelele Lumia 800 si Lumia 900, iar reprezentantii companiei afirma ca sticla care protejeaza ecanul este mult mai rezistenta decat cea folosita pe modelele anterioare din aceeasi gama. Noul smartphone are o greutate de 185 de grame, iar capacitatea bateriei este de 2.000 mAh, dupa cum reiese din informatiile producatorului finlandez.

Lumia 820, fratiorul mai mic al Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 820, model lansat in cadrul aceluiasi eveniment, vine cu noua tehnologie de incarcare wireless, dispune de un sistem de operare Windows Phone 8 si este disponibil intr-o varietate larga de culori, precum alb, negru violet, galben, gri, albastru sau rosu.

Prin intermediul tehnologiei Qi, Lumia 820 se incarca prin wireless. In acest fel, nu mai este nevoie de conectarea telefonului la un incarcator, ci doar azezarea acestuia pe suportul special. Tehnologia Qi se bazeaza pe inductie magnetica si functioneaza pe o distanta de pana la 4 cm.

Smartphone-ul vine cu un ecran AMOLED de 4,3 inch cu o rezolutie de 800 x 480 pixeli si o desitate a numarului de pixeli de 217 ppi. Camera foto a noului terminal mobil are o rezolutie de 8 MP ce dispune de lentile Carl Zeiss si blitz tip dual-LED.

Procesorul este similar cu cel folosit pe Lumia 920, are o memorie de 1GB si o capacitate interna de 8GB cu posibilitate de extindere prin slotul micro-SD.

Lumia 820 are o greutate de 160 grame, iar bateria dispune de o capacitate totala de 1650 mAh.

Preturile celor doua telefoane nu au fost inca dezvaluite si urmeaza sa apara pe piata pana la finalul acestui an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri