Dupa victoria recenta impotriva rivalului Samsung, Apple a luat in vizor retailerul online polonez A.pl pentru un posibil proces, acuzand ca acesta a copiat brandul grupului si castiga clienti de pe urma notorietatii grupului american.
Biroul pentru patente din Polonia a anuntat, marti, ca producatorul iPhone, iPad si iPod a depus o plangere impotriva site-ului, potrivit CNBC, scrie Mediafax.

"Brandul Apple este recunoscut in toata lumea, iar grupul afirma ca A.pl, folosind numele care suna similar, profita de reputatia Apple", a spus purtatorul de cuvant al biroului de patente Adam Taukert.

Seful A.pl, Radoslaw Celinski, a respins acuzatia Apple.

"Acuzatia Apple este ridicola", a spus Celinski, adaugand ca plangerea Apple este analizata.

Potrivit site-ului polonez Telepolis, daca disputa nu este solutionata in afara justitiei, ar putea dura 2-3 ani. A.pl ar putea avea un avantaj impotriva Apple in acest caz, intrucat opereaza o afacere complet diferita de cea a grupului american si nu foloseste pe site elemente caracteristice Apple.

Analistii se asteapta ca Apple sa lanseze miercuri noul iPhone.

Apple a castigat recent, intr-o instanta federala din California, unul dintre cele mai urmarite procese impotriva rivalului Samsung. Juratii au hotarat ca mai multe produse ale companiei sud-coreene incalca sase brevete ale Apple in zona designului si interfetei si a cerut Samsung sa plateasca daune de 1,05 miliarde dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri