Sony, unul din cei mai mari producatori de electronice din lume, a lansat pe piata locala tableta Xperia S, anuntata pentru prima data in cadrul targului IFA Berlin de la inceputul lunii septembrie a acestui an.
Lansarea tabletei vine la numai cateva zile de la prezentarea sa in Marea Britanie si a avut loc inaintea lansarii oficiale din Japonia.

Tableta Xperia S este echipata cu un procesor quad-core Nvidia Tegra 3, dispune de o mermorie de 1GB RAM si un spatiu de stocare de 16/32GB. Ecranul noului dispozitiv are o dimeniune de 9,4 inch si suporta o rezolutie de 1280x800px. Camera foto are o rezolutie de 8MP, iar greutatea se ridica la 560 grame.

Noua tableta lansata de Sony pe plan local are un pret de pornire de 1.899 de lei pentru varianta Wi-Fi (16GB) si poate ajunge si la 2.400 lei pentru varianta cu 3G care urmeaza sa se comercializeze pe piata locala la finalul lunii octombrie.

Xperia S ruleaza sistemul de operare Android Ice Cream Sandwich 4.0.1.

Lansarea tabletei Sony este un prim pas al producatorilor japonezi de la Sony care urmareste ca in urmatorii trei ani focusul se se indrepte in special catre zona mobile, urmata de gaming si cea de digital imaging (camere foto/video – n.red).

Mai mult decat , Sony se asteapta ca in Romania sa vanda circa 3.000 de tablete Xperia S pana la finalul anului, vizand o cota de 20% din piata.

“Lansam noua tableta atat in retailul clasic cat si in cel online. Estimam ca pana la finalul acestui an vom vinde circa 3.000 de unitati si ne propunem sa atingem o cota de 20% din piata premium”, a declarat Lucian Radulescu, country manager Romania si Moldova in cadrul primei conferinte de presa de la preluarea functiei.

La nivel de grup, Sony a inregistrat scaderi masive in primul trimestru al acestui an fiscal. Profitul operational a scazut cu 77% in T1 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, iar pierderile s-au ridicat la peste 350 milioane de dolari (356 mil. $).

Pentru Sony estimarile financiare din acest an fiscal au scazut cu circa 28%, comparativ cu previziunile din luna mai.

Japonezii se asteapta in continuare la scaderi pe diviziile si produsele “cheie”.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri