Apple, unul dintre cei mai mari producatori de echipamente portabile din lume, a lansat in cursul zilei de miercuri, 12 septembrie, cel mai nou smartphone din seria iPhone, un dispozitiv de la care s-a asteptat foarte mult, dar care oare a reusit sa impresioneze?
Pentru prima data in istoria recenta a Apple, de cand a devenit un brand foarte popular, lansarea mult asteptata a dus mai putine surprize, fata de ceea ce era asteptat.

Inca din urma cu cateva saptamani, pe internet au inceput sa circule tot mai multe clipuri care infatisau iPhone 5, ceea ce arata ca noul telefon lansat de Apple nu a putut fi pastrat secret de aceasta data.

Cea de-a sasea generatie de smartphone-uri Apple este mai mare, avand un ecran de 4 inch, este mai rapida decat modelele precedente si beneficiaza de anumite functii suplimentare. Dar este oare indeajuns?

Noul iPhone este plictisitor?

WSJ se intreaba: “Este iPhone 5 plictisitor?”. Desi smartphone-ul celor de la Apple a obisnuit in ultimii ani sa fie un “trendsetter”, publicatia americana ia in calcul posibilitatea ca noul model sa devina plictisitor.

Motivul este unul cat se poate de simplu: Desi este mai subtire, mai mare si ofera performante superioare modelelor precedente, “iPhone 5 nu dispune de acele facilitati de care un smartphone lansat in 2012 are nevoie”, este concluzia jurnalistilor Wall Street Journal.

Acestia sustin ca pe langa alte modele de telefoane lansate pana acum, noului smartphone ii lipsesc cateva elemente deja “indispensabile”.

Una dintre acestea ar fi incarcarea prin wireless, disponibila in prezent pe noile smartphone-uri lansate de Nokia – care ruleaza cel mai nou sistem de operare Windows Phone 8, oferind posibilitatea de a fi incarcat fara fir. Apple a adus o schimbare la nivelul incarcatorului, de aceasta data renuntand la modelul standard cu 30 de pini in schimbul unuia de dimensiuni mai mici.

Trebuie sa citesti si Apple a lansat noul iPhone. Toate detaliile si imaginile de la eveniment, AICI!

Tot la nivelul functionalitatii, iPhone 5 nu exceleaza nici la capitolul dotari, camera foto avand numai cateva functii suplimentare fata de iPhone 4S, insa acelasi tip de rezolutie - 8MP.

Totodata, publicatia britanica IBTimes (International Business Times) noteaza ca noul gadget dezamageste prin neintegrarea sistemului NFC, disponibil in acest moment pe mai multe smartphone-uri lansare de Samsung, printre care si varful de gama Galaxy S3, unul din principalii rivali ai iPhone 5.

Tehnologia NFC (Near Field Communication - n.red) este o tehnologie incorporata in tot mai multe dispozitive mobile care permite acestora sa devina un portofel electronic sau chiar bilet de calatorie.

Pe de alta parte, publicatia americana Mashable.com scoate in evidenta cele mai importante caracteristici ale noului dispozitiv: ecranul mai mare, de 4 inch, cu aspectul imaginii 16:9 si o rezolutie de 1136x640 de pixeli, tehnologia LTE care permite viteze si conexiuni de mare viteza pe internet, conectorul mai mic pentru incarcare si transfer de date, dimensiunile si greutatea mai mici, procesorul mai rapid care va aduce performante notabile, noile casti – la designul carora Apple a lucrat mai bine de trei ani, dar si functii precum camera foto mai performanta, asistentul personal Siri imbunatatit sau hartile in format 3D.

Mai mult decat atat, jurnalistii scot in evidenta si existenta si implementarea suportului pentru cartele nano-SIM, cu pana la 40% mai mici fata de SIM-urile clasice.

Toate acestea si multe altele, scriu jurnalistii, scot in evidenta noul dispozitiv care pastreaza semnatura Apple, noteaza Mashable.com.

iPhone 5 va fi disponibil in magazinele din strainatate incepand cu 21 septembrie, pe plan local urmand ca operatorii telecom sa stabileasca o data de prezentare a noului dispozitiv.

Trebuie sa citesti si Apple a lansat noul iPhone. Toate detaliile si imaginile de la eveniment, AICI!

Foto: captura engadget.com

CE PARERE AVETI? Sunteti dezamagiti de iPhone 5? De ce credeti ca ar fi trebuit sa dispuna? Care considerati ca va fi cel mai reusit smartphone al acestui an?




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri