iPhone 5 ajunge la un pret de pana la 115.000 de ruble (3.700 de dolari) pe piata gri din Rusia, inaintea lansarii oficiale in aceasta tara, iar livrarea smartphone-ului ar urma sa aiba loc dupa ce acesta va intra la vanzare in SUA, la sfarsitul saptamanii urmatoare, potrivit Bloomberg, citat de Mediafax.
"Firmele mici active pe piata gri incearca sa ia caimacul. Tinerii cu venituri ridicate din Rusia sunt gata sa plateasca aceasta suma pentru a obtine primii cele mai fierbinti chestii", a declarat Vladislav Zavialov, director de marketing al re:Store, retailer oficial de produse Apple. re:Store are 94 de magazine in Rusia si Europa.

Magazinele online din Rusia ofera livrare la scurt timp dupa ce smartphone-ul intra la vanzare in SUA saptamana urmatoare. Vanzarile oficiale in Rusia ar putea incepe pe la mijlocul lunii decembrie, iar pretul va fi probabil acelasi ca pentru iPhone 4S, de 39.990 ruble (1.275 dolari) pentru modelul cu 64 GB, a afirmat Eldar Murtazin, analist la Mobile Research Group din Moscova.

iPhone 4S a atins un pret de 80.000 de ruble (2.550 de dolari) pe piata gri inainte de lansarea oficiala in Rusia, potrivit firmei de cercetare Telecom Daily.

Firmele de pe piata gri trimit persoane in strainatate sa cumpere iPhone 5 in primele zile de la lansare, urmand sa le aduca in Rusia ca bunuri personale, evitand astfel si plata taxelor de import.

In Rusia exista circa 2 milioane de iPhone-uri, insa doar 1,1 milioane dintre acestea au fost vandute pe canale legale pe piata locala, potrivit unei prezentari din aprilie a Euroest, cel mai mare retailer rus de telefoane.

iPhone 5 poate fi precomandat de vineri, 14 septembrie, iar pana la sfarsitul anului va fi disponibil in 100 de tari, la 240 de operatori telecom.

Livrarile incep din 21 septembrie in SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Franta, Australia, Japonia, Hong Kong si Singapore.

Pretul iPhone 5 porneste, in SUA, de la 199 de dolari pentru varianta cu 16 GB stocare, 299 de dolari pentru modelul cu 32 GB, respectiv 399 de dolari pentru versiunea de 64 GB, preturile fiind valabile la incheierea unui contract pe doi ani cu un operator de telefonie mobila.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri