Piata locala de gaming va creste cu 15% sustinuta fiind de lansarile de top programate in aceasta toamna - World of Warcraft: Mists of Pandaria si FIFA 13 - doua din titlurile care isi vor aduce evolutii semnificative pana la finalul acestui an, potrivit Diverta, una din cele mai importante lanturi de librarii din Romania.
Daca in anul 2011 segmentul de jocuri video din Romania a inregistrat cresteri usoare de pana la 7% fata de anul anterior, pe acest segment de piata, anul 2012 va aduce incasari mult mai mari,cu peste 3 milioane de euro mai mult.

Cea mai importanta lansare a acestui an a fost Diablo 3, joc cu incasari de peste 500.000 euro.

Lansarile anuntate pentru acest sfarsit de septembrie sunt de asemenea extrem de asteptate de jucatori.

World of Warcraft: Mists of Pandaria va fi lansat pe data de 25 septembrie iar cel de-al 4-lea expansion al seriei a atins in anul 2010 cifra de 10 milioane de jucatori.

La numai cateva zile de la aparitia Mists of Pandaria, in data de 28 septembrie va fi lansat jocul FIFA 13, cel mai cunoscut simulator de fotbal, ajuns anul acesta la a 20-a editie, prima fiind in anul 1994.

Seria FIFA detine din 2011 recordul de "cea mai rapida vanzare a unui simulator de sport", cu peste 3,3 milioane de copii vandute si peste 180 milioane euro incasari la nivel mondial in primele sapte zile de la lansare.

"Estimam ca si aceste doua lansari ale lui septembrie vor fi de maxim impact si anul 2012 va genera pentru Diverta cresteri pe segmentul de jocuri video, asigurand o cota de piata de peste 10%”, a declarat Mihai Dalaita, business unit manager in cadrul lantului de librarii.

Potrivit Diverta, piata de gaming (jocuri, console si accesorii) se ridica la 20 milioane de euro.

Diverta ar putea ajunge anul acesta la o cifra de afaceri de circa 14 milioane de euro, comparativ cu 16,5 milioane de euro anul trecut, ca urmare a diminuarii numarului de magazine.

Librariile Diverta au in prezent o retea de 31 de unitati, la finalul primului semestru din 2011 reteaua numarand in jur de 50 de magazine.

In primul semestru al anului, Pro Express Retail, compania care administreaza lantul Diverta, a avut o cifra de afaceri de aproximativ sapte milioane de euro, in timp ce in perioada similara din 2011 a raportat venituri in jurul a noua milioane de euro.

In prezent, pentru librariile Diverta lucreaza in jur de 250 de oameni fata de aproximativ 400, inainte de intrarea in insolventa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri