Huawei Technologies, a doua cea mai mare companie producatoare de echipamente telecom si unul din cei mai mari producatori de echipamente mobile din lume se asteapta la o crestere a veniturilor cu 30% in anul urmator, la peste 9 miliarde de dolari pe segmentul dispozitivelor de consum, noteaza Reuters.
Producatorul chinez intentioneaza sa lanseze o serie de smartphone-uri echipate cu Windows Phone 8, cel mai recent sistem de operare dezvoltat de Microsoft, la sfarsitul acestui an si inceputul lui 2013.

“Ne-am propus sa investim masiv in urmatorii 1-2 ani, ceea ce ne va aduce si rezultate pe masura. Ma astept ca veniturile diviziei consumer sa creasca cu 30% anul viitor, iar smartphone-urile sa inregistreze o crestere de cel putin 40%”, sustine Wan Biao, CEO-ul diviziei mobile in cadrul companiei chineze.

Huawei, care in ultimul an si-a diversificat si dezvoltat prezenta in zona tehnologiilor mobile se asteapta ca anul acesta sa creasca cu circa o treime de la 6,8 miliarde de dolari la venituri de peste 9 miliarde de dolari.

La nivelul anului trecut, Huawei a raportat venituri de peste 32 miliarde de dolari, din care aproape 70% au reprezentat venituri provenite din alte piete decat din regiunea Chinei.

Veniturile din Europa au crescut cu 29% pana la aproape 3,75 miliarde dolari, reprezentand aproximativ 13% din veniturile totale.

La nivel european, grupul Huawei detine aproape 7.000 de angajati.

Huawei este al doilea cel mai mare producator de echipamente de telecomunicatii din lume dupa situat in urma suedezilor de la Ericsson si furnizeaza echipamente catre operatorii de telefonie mobila inclusiv pentru serviciilor de internet de mare viteza tip 4G (LTE).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri