Larry Ellison, directorul general Oracle, unul dintre cei mai mari producatori de software din lume, a avut in anul fiscal 2012 - incheiat in luna mai un salariu simbolic de 1 dolar, in timp ce beneficiile, de 96 milioane dolari, sunt mai mari cu 24% fata de 2011, potrivit unui document destinat Comisiei americane pentru bursa si valori mobiliare, relateaza Mediafax.
In 2011, Ellison a obtinut beneficii de 77,6 milioane de dolari.

Beneficiile directorului general includ optiuni in actiuni de circa 90 de milioane de dolari, un bonus de 8,4 milioane de dolari si o suma de 1,5 milioane de dolari pentru securitatea locuintei, potrivit portalului All Things D.

Ellison este fondatorul Oracle, conducand compania din 1977 si detinand peste 23% din actiunile companiei, care se ridica la 1,1 miliarde de titluri.

La inchiderea tranzactiilor bursiere de vineri, participatia sa la Oracle valora peste 37 miliarde de dolari.

Copresedintele si directorul financiar al Oracle, Safra Catz, a primit compensatii de 51,7 milioane de dolari, in crestere de la 42,1 milioane de dolari in urma cu un an. Catz detine o participatie la Oracle de 23,5 milioane de actiuni, in valoare de 763 milioane dolari.

Mark Hurd, celalalt presedinte al Oracle, care a venit in companie in 2010 de la Hewlett-Packard, unde a fost director general, a obtinut compensatii de 51,7 milioane de dolari, in scadere de la 78,4 milioane de dolari in anul anterior. In anul fiscal 2011, Hurd a primit un bonus exceptional sub forma de optiuni de achizitii de actiuni, la venirea in companie.

Salariul sau de baza, egal cu cel al lui Catz, se ridica la 950.000 de dolari. Hurd detine 5,4 milioane de actiuni Oracle, in valoare de 176 milioane de dolari.

Compensatiile au fost acordate pentru anul fiscal 2012 incheiat la 31 mai, perioada in care pretul actiunilor companiei a scazut cu 19,5%, veniturile anuale au urcat cu 4,2%, iar profitul net cu 16,8%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri