Producatorul nipon de televizoare Sharp intentioneaza sa desfiinteze peste 10.000 de locuri de munca, din totalul de aproape 57.000, si negociaza vanzarea mai multor fabrici, parte a unui plan de revenire pe profit, au declarat surse apropiate situatiei, scrie Mediafax care citeaza Bloomberg.
Reducerile de posturi si vanzarea fabricilor de televizoare din Mexic, China si Malaezia, precum si a companiei Recurrent Energy din SUA, sunt incluse intr-un plan prezentat luni de Sharp creditorilor companiei, au spus sursele.

Sharp negociaza vanzarea celor trei fabrici cu producatorul chinez de componente electronice Foxconn.

Dupa pierderi record, Sharp a prezentat propunerile de redresare principalelor banci creditoare, Mizuho Financial Group si Mitsubishi UFJ Financial Group, incercand sa obtina sprijin pentru refinantarea datoriilor.

Cele doua banci vor contribui cu imprumuturi in valoare de circa 360 miliarde de yeni (4,6 miliarde de dolari), au spus sursele.

Kyodo News a informat anterior ca Sharp va desfinta 10.996 de posturi si vrea sa obtina 213 miliarde de yeni din vanzarea de active.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri