Grupul clujean de servicii si solutii software EBS vrea sa angajeze circa 60 de de economisti si informaticieni pana la finalul anului, ajungand astfel la aproximativ 580 de angajati, a declarat pentru wall-street.ro, Daniel Metz, directorul general al EBS.
Grupul EBS a fost fondat in Cluj-Napoca, dar are birouri si in Sibiu, Bucuresti, Brasov, Timisoara si Iasi. Acesta este format din companiile EBS Romania si DocEssensis.

De la inceputul anului grupul a angajat aproximativ 130 de persoane, cei mai multi oameni fiind angajati pe specializarile SAP ABAP, SAP Functional, JAVA, Embedded si.Net.

EBS are in jur de 380 de angajati in Cluj, iar pana la finalul anului numarul lor va creste la peste 400.
Pe de alta parte, in Sibiu compania are 80 de oamani, 20 la Brasov, cate 15 la Timisoara si Bucuresti si 10 la Iasi.

Angajatii cei mai dificil de gasit

Pentru EBS, cel mai dificil de gasit angajati sunt specialistii SAP ABAP, SAP Functional, iOS, JAVA si SharePoint.

“Suntem prezenti in sase orase dezvoltate ale tarii, ceea ce ne ofera o flexibilitate mare in localizarea proiectelor si ne folosim la maximum de avantajele fiecarui oras. Cluj, Sibiu, Brasov si Timisoara sunt orase in care cultura germana si-a lasat amprenta. Aici gasim buni specialisti vorbitori de limba germana. Bucuresti, datorita numarului ridicat de companii straine, ne ofera o gama larga de specialisti in toate domeniile, de la programare in tehnologii Microsoft, JAVA, SAP ABAP, pana la consultanti si economisti. Iasi este un oras cu competente foarte bine dezvoltate pe parte tehnica: Embedded, SAP ABAP, SAP consultanta de business si dezvoltatori JAVA, .Net si Sql. Timisoara are un numar mare de consultanti functionali si JAVA developer”, afirma Daniel Metz.

Directorul general al EBS adauga ca deocamdata nu se gandeste la extinderea companiei si in alte orase.

„Am reusit sa acoperim toate orasele cu un potential ridicat de specialisti IT. Acesta a fost si scopul extinderii noastre teritoriale”, afirma managerul.

Grupul EBS a inregistrat in primul semestru al anului afaceri de sase milioane de euro, in crestere cu 56% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Vor sa creasca cu peste 35% anul acesta

Pentru anul acesta, conducerea grupului se asteapta la o cifra de afaceri de peste 12 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 35% fata de 2011.

“Cu toate ca anul 2012 a fost un an de puternica expansiune, cu investitii mari, rata neta a profitului va fi anul acesta de aproximativ 12%”, mai spune Metz.

Printre principalii concurenti ai EBS pe piata din Cluj-Napoca se numara Pentalog, Arobs Transilvania, Pitech+Plus, SoftVision sau Endava .

EBS Romania a fost infiintata in anul 2000 ca filiala a unei companii din Germania.

Conducerea grupului format din companiile EBS Romania si DocEssensis afirma la inceputul anului trecut ca isi doreste sa ajunga la 1.000 de angajati pana in 2015.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri