Pentru a dezvolta industria de IT este nevoie de deschiderea granitelor catre oameni destepti, remodelarea unor facultati, investitie locala, bursa, dorinta autoritatilor, maturizarea antreprenorilor si asocierea oamenilor din domeniu”, scrie pe blogul personal Radu Geogescu, presedintele grupului de software Gecad si unul dintre cei mai activi investitori online.
„Cred ca industria asta a noastra (IT, internet, software, cloud, eCommerce – cum vreti sa-i spuneti) este unul din putinele lucruri care ne pot ajuta sa traim mai bine in Romania. Este o industrie cu avantaje foarte mari, o industrie curata, o industrie internationala. Este o industrie in care noi (romanii) stim sa facem treaba buna. Pentru a reusi sa crestem industria asta cat mai mult, ziceam aici (parerea mea) ca sunt necesare cateva lucruri: deschiderea granitelor catre oameni destepti, remodelarea unor facultati, investitia locala, bursa, dorinta autoritatilor, maturizarea antreprenorilor, asociatia” scrie Georgescu intr-un mesaj de prezentare a proiectului TechAngels.

Cati bani investeste TechAngels

Reteaua TechAngels este interesata de start-upurile din tehnologie si va face investitii intre 10.000 si 200.000 de euro, corespondente unei evaluari a afacerii de maximum un milion de euro.

Proiectul TechAngels a fost lansat de Radu Georgescu (presedintele grupului Gecad, Andrei Pitis (presedintele Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS) si Bogdan Iordache (cofondator si CEO al How to Web si mentor la mai multe acceleratoare de afaceri web din Europa).

Companiile romanesti cu succes international ar trebui sa aiba «equity»romanesc

Investitorii din reteaua TechAngels sunt interesati de echipe cu expertiza dovedita, ale caror proiecte sunt dezvoltate cu precadere in domeniile web, mobile, embeded software, hardware, meditech. De asemenea, ei isi doresc sa investeasca in proiecte care au cel putin un prototip sau produse/servicii care au fost validate de catre clienti.

„Acum startupurile gasesc investitori cu bani non-romanesti (majoritatea se duc <<afara>> in acceleratoare si incubatoare). Pe masura ce ele vor creste, actionariatul va fi din ce in ce mai non-romanesc. Si profiturile deci vor iesi afara din Romania. Ne va fi mult mai bine tuturor daca unele din companiile romanesti cu succes international vor avea o portiune de <<equity>> romaneasca. Bani care sa se intoarca in sistem, prin investitii ulterioare tot in industria noastra. Rezolvarea deci este o comunitate de <<Angel Investors>>”, mai spune Georgescu.

Printre investitorii TechAngels se numara:
Sergiu Negut(partner al companiei de consultanta Wanted Transformation Consultancy, fost director general adjunct al retelei Regina Maria)
Adrian Gheara (investitor si consultant)
Daniel Enache (product manager al Digital Data Tech)
Lucian Todea (CEO Soft32)
Claudiu Suma (CEO ETA Automatizari industriale)
Doru Mardare (managing director al Luxoft)
Dan Calugareanu (CEO al Alliance Computers)
Paul Maravei (investitor si specialist IT&C)
Cristian Francu (Home Inc)
Laurent Asscher (CEO al Airtek Capital Group)
Razvan Capatana (managing partner al Business Results)



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri