Justitia americana a ridicat o interdictie de vanzare in SUA pentru tableta Galaxy Tab 10.1 a grupului sud-coreean Samsung, dupa ce un juriu a decis in august ca aceasta nu incalca patentele detinute de Apple, potrivit cotidianului The Wall Street Journal, scrie Mediafax.
Interdictia de vanzare a fost introdusa la 26 iunie, dupa ce judecatoarea Lucy Koh a ajuns la concluzia ca Galaxy Tab 10.1 incalca, probabil, un patent al Apple legat de designul tabletelor.

"Juriul a luat o decizie diferita, astfel ca singurul motiv pentru interdictia din 26 iunie nu mai exista", a scris Koh intr-o hotarare emisa luni.

Juriul a decis in august ca Samsung a incalcat late sase patente Apple, utilizate la productia smartphone-urilor si tabletelor. Apple a primit daune de 1 miliard de dolari.

Samsung a cerut ridicarea interdictiei imediat dupa verdict, insa a si facut apel impotriva acestuia la o curte superioara, ridicand astfel un semn de intrebare legat de jurisdictia asupra opririi vanzarilor.

Apple si Samsung se judeca pentru patente in mai multe procese legate in diverse tari, miza fiind dominatia pe piata smartphone-urilor dar si vanzarile de tablete.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri