Ar trebui sa preluam modelul Irlandei, tara care in momentul in care a intrat in Uniunea Europeana era cea mai saraca dintre cele membre, si care a evoluat foarte mult datorita investitiilor in IT, declara recent intr-o conferinta de presa Bogdan Balaci, fostul directorul general al IBM Romania.
Irlanda a fost admisa in UE in 1973, alaturi de Marea Britanie si Danemarca, in prima extindere a Uniunii dupa fondarea acesteia in 1957. Pana in 1973, UE era din cele sase tari fondatoare: Belgia, Franta, Germania, Italia, Luxemburg si Olanda.

“Trebuie sa ne concentram pe lucrurile la care ne pricepem. IT-ul este o zona buna, si noi ii luam pe cei mai buni oameni si Oracle ii ia pe cei mai buni si Microsoft ii ia pe cei mai buni. Avem oameni foarte buni si IT-ul este o zona in Romania in care nu exista somaj. Si nu este vorba doar de Bucuresti, ci si de Timisoara, Cluj, Iasi”, mai spunea Balaci.

IBM Romania a anuntat in aceasta saptamana ca Bogdan Balaci, managerul care a preluat in ianuarie 2011 conducerea filialei locale a celui mai mare furnizor de servicii IT la nivel global s-a retras din functie si a plecat totodata din companie.

Noul CEO al IBM Romania va fi Michael Paier, director general pentru Europa de Sud Est. Paier lucreaza pentru IBM din anul 1990 si a detinut o serie de pozitii importante inclusiv cea de vicepresedinte al IBM Business Partner Organisation.

Citeste si: Centrul R&D pentru care IBM Romania alege oameni "pe spranceana" ca sa lucreze pentru Merril Lynch ori Credit Suisse


Stirea plecarii lui Balaci este una surprinzatoare avand in vedere mandatul scurt al acestuia, dar si faptul ca retragerea sa din functie si din companie vine la doar cateva luni dupa ce un alt nume important in IBM s-a retras din cadrul furnizorului de servicii. Este vorba de Mihai Tudor, cel care in iunie s-a retras de la conducerea IBM Europa Sud-Est si din companie. Pana la numirea in functia de CEO al IBM Romania al lui Bogdan Balaci la inceputul anului trecut, Tudor a fost managerul companiei timp de cinci ani.

Balaci este licentiat al Universitatii Bucuresti si detine un MBA la Henley Management College din Marea Britanie. Managerul s-a alaturat companiei IBM in 1999, pe pozitia de account manager pentru sectorul bancar. Ultima sa pozitie de conducere inainte de a prelua functia de director general a fost aceea de director de vanzari pentru IBM Romania.

IBM este unul dintre cei mai mari jucatori in IT-ul local in privinta cifrei de afaceri si, de asemenea, unul dintre cei mai mari angajatori din IT-ul romanesc, compania avand mai multe centre de suport si dezvoltare software atat in Bucuresti cat si in provincie. Conform ultimelor date oferite de companie, in urma cu doi ani IBM Romania avea in jur de 1400 de angajati, insa de atunci recrutarile au continuat si este foarte posibil ca in prezent aceasta sa aiba aproximativ 2000-2500 de angajati.

Compania a avut anul trecut o cifra de afaceri de circa 73,5 milioane de euro si un profit net de aproximativ 13,1 milioane de euro, conform Ministerului de Finante.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri